(foto, video) 8 lucruri minunate inventate de designeri în anul 2015

1591960-R3L8T8D-650-shelf-1
Foto: PC: artoridesign

Designerii sunt oameni deosebiți. Zi și noapte ei se gândesc cum să facă lumea în care trăim mai frumoasă și mai confortabilă, iar viața – mai luminoasă și mai interesantă.

#1. Dispozitivul ce indică vremea pentru mâine

 

PC: tempescope

Ken Kawamoto este inginer de software care tinde să unească lumea digitală cu cea reală. El a inventat un dispozitiv care indică în mod clar vremea de mâine și l-a numit Tempescope. Dacă va fi furtună, atunci în el va străluci un fulger, dacă va fi timp ploios, în el o să plouă. La capitolul ninsoare mai are de lucrat.

 

#2. Set pentru ceai Iluzie

 

PC: d-bros.jp

Echipa de designeri D-Bros din Japonia a lucrat foarte bine, demonstrând lumii setul pentru ceai cu denumirea „Vals”. Secretul constă în suprafața oglindă a ceștii, care reflectă desenul farfuriei de sub ea.

 

#3. Pantofi cu tocuri detașabile

PC: tanyaheathcanada

Acum, cu o mișcare ușoară a mâinii, putem transforma o pereche de balerini în pantofi cu toc înalt. Cu ei a devenit mai simplu în alegerea încălțămintei pentru o anumită ținută. Designerul Tanya Heath creează pantofi și tocuri de diferite forme și culori, care pot fi combinate. Cu atât mai mult, ele sunt indispensabile pentru femeile ce conduc automobilul: ai detașat tocul și, la volan.

 

#4. Rafturi pentru cărți, unde supereroii salvează cărțile de la cădere 

PC: artoridesign

Se creează impresia că, dacă nu ar fi existat acești eroi, cărțile erau să cadă. În realitate, aceștia atârnă datorită unor magneți. Ei sunt atrași de baza metalică ascunsă în cartea de la margine.

 

#5. Cafeaua, care te sărută

PC: behance

Designerul Young Woo-Seok este cel care a inventat paharele sărutătoare. „Eu ador cafeaua și sărutul”, spune el. „Cafea beau în fiecare zi, iar cu săruturile e mai complicat. Dar acum, pot să fac ambele lucruri odată”.

 

#6. Tastatură invizibilă

PC: getnoki

Magie în cea mai pură formă. Tastatura Nokia constă dintr-o pereche de brățări care detectează mișcarea degetelor. Foarte impresionant, dar și complicat pentru cei care încă nu tapează cu ochii închiși.

 

#7. Proiectorul indicatoarelor pentru bicicliști

 

PC: industrialdesignserved

Această idee originală i-a venit designerului azer Elnur Babayev. Proiectorul Cyclee permite bicicliștilor să avertizeze șoferii cu privire la manevrele lor și să fie cu mult mai vizibili în întuneric. Proiectorul este montat în spatele scaunului, iar semnele se aprind automat – în dependență de mișcarea bicicletei.

 

#8. Lampă din tulpina unui pom vechi

PC: Duncan Meerding

Aceste lămpi sunt unice doar pentru faptul că sunt buturugi reale din pădure, în crăpăturile cărora au fost introduse LED-uri. Aceste lămpi improvizate pot fi folosite atât în calitate de scaun, cât și de masă.

Veronica Railean

Taguri: #inspirație
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente