(foto) Un grup de studenți a construit o instalație din lemn pentru a asculta sunetele pădurii

megafon
Foto: PC: Henno Luts

Un grup de studenți ce studiază arhitectura de interior a construit un megafon din lemn „king-size”, pentru a asculta sunetele pădurii din Estonia. Este o instalație acustică gradnioasă, ce amplifică sunetele din pădure.

La data de 18 septembrie, o echipă de estonieni ai Facultății de Arhitectură de Interior a deschis oficial o instalație de trei megafoane gigantice, construite din lemn.

Proiectul a început acum un an, într-un atelier din adâncul pădurii Estoniei de Sud, unde se încerca definirea conceptului de bibliotecă în pădure cu Valdur Mikita. Dintre toate propunerile însă a fost selectată crearea și instalarea acestor megafoane.

Această arhitectură contemporană este accesibilă pentru turiști și iubitorii naturii. Obiectele au fost plasate la o astfel de distanță una de alta, încât se răsune un sunet unic și delicat în centru lor. Instalația, de asemenea, poate fi folosită ca o zonă de odihnă.

Autorul ideii este un student la Arhitectura de Interior, Birgit Õigus, iar grupul ce a făcut această lucrare a fost instruit de designerii Tõnis Kalve, Ahti Grünberg și biroul de arhitectură B210.

 

PC: Tõnu Tunnel
PC: Tõnu Tunnel
PC: Tõnu Tunnel
PC: Henno Luts
PC: Tõnu Tunnel
PC: Henno Luts
PC: Tõnu Tunnel
PC: Henno Luts
PC: Henno Luts
PC: Tõnu Tunnel
PC: Henno Luts
PC: Tõnu Tunnel
PC: Tõnu Tunnel

Veronica Railean

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente