Moldcell: Activele companiei TeliaSoneria din Moldova ar putea fi achiziționate de Turkcell

Moldcell-w
Foto: PC: shoppingmalldova.md

Grupul Turkcell a anunțat că ar fi gata să achiziționeze toate acțiunile Fintur Holdings BV, o companie de telecomunicații care operează în Kazahstan, Azerbaidjan, Georgia și Republica Moldova, după declarațiile operatorului telecom scandinav privind intenția de a părăsi șapte piețe, scrie Mold-Street.com.

„Turkcell a inițiat procesul de numire a unui consilier strategic și financiar, care să ofere consiliere la achiziționarea cotei deținute de TeliaSonera în capitalul Fintur Holdings, care include Kazahstan, Azerbaidjan, Georgia și Republica Moldova”, potrivit unui raport Turkcell, depus la Bursa din Istanbul.

Anunțul vine imediat după declarația TeliaSonera privind intenția de a reduce treptat prezența până la retragerea completă de pe piețele din Eurasia și concentrarea pe zona Europei și Suediei.

Reamintim că ieri, Barkin Secen, director general Moldcell, a comentat această decizie companiei TeliaSonera și a anunțat că aceasta nu va afecta în niciun fel activitatea și serviciile prestate de Moldcell în Republica Moldova. „Această decizie nu afectează în niciun fel activitatea și serviciile prestate de Moldcell. Compania noastră continuă să ofere cele mai calitative servicii clienților săi, se concentrează pe creșterea strategică, lansări de produse și servicii inovative și extinderea rețelei. Moldcell este o companie profitabilă, cu investiții considerabile în rețea de calitate. Continuăm să ne respectăm angajamentele asumate față de clienți și toată Moldova”, a declarat Barkin Secen.

Turkcell deține 41,45% din compania Fintur Holdings, iar Telia Sonera 58,55%. În Republica Moldova Fintur deține 74,3% din capitalul Moldcell, al doilea operator ca mărime de pe piață.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente