Directorul general Moldcell comentează recenta decizie a grupului TeliaSonera

Moldcell
Foto: PC: Moldcell

Unul dintre acționarii companiei Moldcell și-a anunțat intenția de a vinde acțiunile deținute în companiile din regiunea Eurasia (Kazahstan, Georgia, Moldova, Azerbaidjan, Tadjikistan, Uzbekistan, Nepal).

Barkin Secen, director general Moldcell, a comentat această decizie și a anunțat că aceasta nu va afecta în niciun fel activitatea și serviciile prestate de Moldcell în Republica Moldova. „TeliaSonera, unul dintre acționarii Moldcell, și-a anunțat astăzi intenția de a vinde acțiunile deținute în toate companiile ce operează în regiunea Eurasia. Această decizie nu afectează în niciun fel activitatea și serviciile prestate de Moldcell. Compania noastră continuă să ofere cele mai calitative servicii clienților săi, se concentrează pe creșterea strategică, lansări de produse și servicii inovative și extinderea rețelei. Moldcell este o companie profitabilă, cu investiții considerabile în rețea de calitate. Continuăm să ne respectăm angajamentele asumate față de clienți și toată Moldova”, a declarat Barkin Secen.

TeliaSonera AB este o companie și un operator de rețea mobilă care a fost creată în urma fuzionării a două companii – Telia (Suedia) şi Sonera (Finlanda). Compania are operațiuni în alte țări din Europa de Nord și de Est, de asemenea Spania, Asia Centrală și Asia de Sud, cu un total de 182,1 milioane de clienți de telefonie mobilă (2013). Aceasta își are sediul central la Stockholm, iar stocurile sale sunt tranzacționate și plasate la Bursa de Valori din Stockholm și la Bursa din Helsinki.

TeliaSonera deține o cotă de 74,3 % din operatorul de telefonie mobilă Moldcell din Republica Moldova prin Fintur Holdings. Restul acţiunilor sunt deţinute de Turkcell.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente