(foto, video) Platforma DA a protestat astăzi în fața Procuraturii Generale

sdc-e1442235399492
Foto: PC: independent.md

Cetățenii, alături de liderii Platformei Demnitate și Adevăr au protestat astăzi, 14 septembrie, în fața Procuraturii Generale din Chișinău.

Reieșind din faptul că cetățenii nu sunt auziți, Platforma Civică DA a decis să extindă raza acțiunii protestului și să meargă direct la toate instituțiile de stat conduse de „guvernarea oligarhică”.

 

PC: independent.md
PC: independent.md

„Vom diversifica pichetările şi marşurile de protest către instituţiile captive ale statului. Încurajăm edificarea unor Oraşe ale Demnităţii în toate localităţile. Preconizăm să expediem o scrisoare către Secretarul Consiliului European, pe care îl vom informa despre ce se întâmplă în Moldova şi îi vom confirma că RM este stat captiv. O primă acţiune de pichetare o vom face astăzi, la 14:00, la Procuratura Generală. Invităm cetăţenii, inclusiv locatarii din Oraşul Demnităţii. Am depus la Primărie o cerere în acest sens, deci vom fi, ca de obicei, într-un cadru legal şi civilizat”, a declarat preşedintele Consiliului Marii Adunări Naţionale, Andrei Năstase, pentru Jurnal.

 

PC: independent.md
PC: independent.md

Manifestanții au cerut demisia procurorului General, Corneliu Gurin, pe care l-au acuzat de lipsă de reacție în cazul devalizării băncilor, a atacurilor raider și a spălărilor de bani. Procurorul însă a afirmat că nu va demisiona și că informația cu referire la faptul că liderilor Platformei li s-au deschis dosare penale este falsă.

Urmărește mai jos un video de la protestul de astăzi:

Reamintim că în timpul protestului din 6 septembrie au avut loc altercații violente la sediul Procuraturii Generale din Capitală.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente