(doc) Peste 500 de locuri disponibile pentru sesiunea repetată de admitere în România

poze_studenti_022
Foto: PC: ombudsman.md

Peste 500 de locuri la studii universitare în România, destinate tinerilor din Republica Moldova, au rămas neacoperite după primul tur de admitere. Astfel, cei care nu au fost admiși mai au o șansă de a merge la o facultate peste Prut.

Candidații care nu au fost admiși în sesiunea I și care doresc să formuleze noi opțiuni vor completa formularul de mai jos, în care își vor exprima noile solicitări, în funcție de locurile rămase neocupate. Formularul cu noile opțiuni poate fi transmis la numărul de fax: 0040-21-312 49 04 sau pe adresa de e-mail: [email protected] (completat de mână și apoi scanat), până duminică (inclusiv), 13.09.2015.

De menționat că doar candidații pentru studii universitare de licență care nu au fost admiși și care nu se regăsesc pe listele afișate pe site-ul ministerului pot opta pentru locurile rămase neocupate din oferta inițială.

Această redistribuire se referă doar la candidații care și-au depus dosarele la misiunile diplomatice ale României din Bălți, Chișinău și Cahul, conform prevederilor Metodologiei de școlarizare a românilor de pretutindeni, începând cu anul universitar 2015-2016.

La turul II de admitere nu se pot înscrie persoanele care nu au participat la primul tur de admitere și candidații care au fost admiși din primul tur, dar nu le place locul unde au intrat.

Găsește aici rezultatele admiterii la studii în România pentru tinerii basarabeni, sesiunea de bază. Pentru anul academic 2014-2015 Guvernul României a oferit tinerilor din Republica Moldova 5 000 de locuri la studii în instituțiile de învățământ din România.

Mai jos găsiți lista locurilor neocupate și formularul:

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente