(doc) ADMITERE 2015: Au fost publicate rezultatele admiterii la studii în România

4459516-mediafax-foto-bogdan-danescu
Foto: Lista provizorie a celor admiși la studii în România PC: Gândul.info

Ministerul Educației de la București a publicat astăzi, 1 septembrie, lista provizorie a candidaților din R. Moldova admiși în sesiunea a doua la studiile de licență în instituțiile de învățământ din România începând cu anul universitar 2015-2016.

În lista provizorie, publicată de Ministerul Educației din România, se regăsesc 1 363 de tineri. Pentru anul academic 2015–2016, Guvernul român a acordat 5 000 de burse cetățenilor din Republica Moldova. Bursele oferite au fost repartizate după cum urmează: 1 500 de locuri sunt oferite pentru continuarea studiilor în liceele din România, 2 800 de locuri sunt oferite pentru studii de licență la instituțiile de învățământ superior, 550 – pentru studii de masterat, 125 – pentru doctoranzi și 25 de locuri pentru absolvenții instituțiilor cu profil sanitar.

Beneficiarii vor fi asigurați cu locuri de cazare, o parte din ei vor beneficia și de o bursă lunară echivalentă cu 65 de euro, iar cheltuielile pentru studii vor fi acoperite în întregime de către statul român.

 

 

Documentele necesare candidaților declarați admiși pentru eliberarea vizei de lungă ședere pentru studii de licență sunt:
– formular de viză tip D, completat online la adresa http://evisa.mae.ro sau descărcat de la adresa http://chisinau.mae.ro
– pașaport valabil (original şi copie);
– buletin de identitate în orginal şi copie;
– două fotografii color recente;
– copia listei aprobate prin Ordin al Ministrului Educaţiei;
– certificat de naştere (original şi copie);
– cazier judiciar (original şi copie);
– asigurare medicală de călătorie pentru o perioadă de 90 de zile (original şi copie);
– dovada mijloacelor de întreţinere – pentru studenţii admişi la studii fără bursă.

Metodologia pentru școlarizarea românilor de pretutindeni, în învățământul din România, în anul școlar 2015-2016 poate fi accesată la pagina http://chisinau.mae.ro/local-news/1086.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente