Un tânăr din Moldova ne-a reprezentat țara la cel mai prestigios turneu de baschet unu la unu

IMG_4701
Foto: Vlad Solopa in finala Red Bull King of the Rock Finala s-a desfasurat recent in Istanbul.

Vlad Solopa a participat la finala mondială de baschet unu la unu, Red Bull King of the Rock. Aceasta s-a desfășurat la Istanbul, iar tânărul moldovean care este jucător de la Gaz Metan Medias a concurat alături de cei mai buni 31 de jucători de baschet de stradă din lume.

Vlad spune că jocul de baschet unu la unu te epuizează fizic, chiar dacă durează doar cinci minute. „E dinamică, e viteză, nu ai voie să te relaxezi. Trebuie să lovești tare, să fii tare, să dai tot pe teren. Nu ai timp să te odihnești. Când începe jocul, ceilalți dispar. Rămân doar eu, adversarul, mingea și coșul”, spune baschetbalistul. Ca orice tânar pasionat de baschet, Vlad spune că i-ar plăcea să joace în NBA. „Pentru că e un vis greu de realizat, nu sper chiar la asta, dar vreau să ajung cât mai sus”, mărturisește jucătorul care va merge în finala de la Istanbul. „Avantajul meu pe terenul de baschet este faptul că sunt înalt, dar avantajul celor scunzi este ca sunt mai rapizi”, concluzionează Vlad.

Red Bull King of the Rock este un joc în care nu e loc pentru dubii, e o competiție care implică rezistență și abilitate. Nu există nici antrenor, nici echipă pe care te poți baza, există doar un singur adversar și obiectivul – de a câștiga! Ritm frenetic, luptă la un pas de un fault – toate la capacitate maximă!

 

11992061_814345601996246_1303896502_n

Sistemul de desfășurare al competiției este simplu, asemenea duelurilor care au loc în baschetul de stradă: câștigi sau pleci acasă! Jucătorii au la dispoziție cinci minute, dar nu mai mult de 15 secunde la o singură posesie, pentru a demonstra că sunt mai buni decât adversarii săi. Atenție la faulturi! Jucătorii au maximum cinci la dispoziție înainte de a fi descalificați, iar orice greșeală antisportivă duce automat la descalificare.

Punctajul va fi același ca la baschetul obișnuit, aruncările fiind fie de două puncte, fie de trei puncte. Dacă s-a faultat pe aruncare la coș, primește un punct, iar posesia se schimbă.

 

11940448_814347028662770_30929816_n

Pășește pe teren doar cu jocul și cu numele tău. Domină sau vei fi dominat. Și nu uita, vei fi respectat doar atunci când îți vei câștiga acest respect pe teren și niciun moment mai devreme. Ești pregătit pentru toate acestea?

În doar șase ani de existență, Red Bull King of The Rock a reușit să se transforme dintr-un joc american pentru iubitorii de streetball, într-un proiect internațional prestigios.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente