Moldova va participa la o competiție internațională de baschet de stradă

cats
Foto: PC: King of the Rock

Amatorii entuziasmați și jucătorii profesioniști de baschet sunt îndemnați să participe la competiția locală King of the Rock, pentru a obține șansa de a reprezenta Moldova la competiția internațională ce va avea loc în luna august în Instanbul, Turcia.

Această competiție prestigioasă va lucra după formatul unul la unu și va avea loc pe 4 iulie, în incinta terenului sportiv al Liceului Teoretic „Ion Creangă” din Chișinău, începând cu ora 18:00.

Pentru prima dată, cel mai bun jucător moldovean va avea șansa să concureze cu cei mai buni 31 de jucători de baschet de stradă din lume în finala din august. King of the Rock este un joc în care nu e loc pentru dubii, e o competiție care implică rezistență și abilitate. Nu există nici antrenor, nici echipă pe care te poți baza, există doar un singur adversar și obiectivul – de a câștiga.

 

PC: King of the Rock

Sistemul de desfășurare a competiției este simplu, asemenea duelurilor care au loc în baschetul de stradă: câștigi sau pleci acasă. Jucătorii au la dispoziție cinci minute, dar nu mai mult de 15 secunde pentru o singură posesie, pentru a demonstra că sunt mai buni decât adversarii săi. Atenție la faulturi! Jucătorii au maximum cinci la dispoziție înainte de a fi descalificați, iar orice greșeală antisportivă duce automat la descalificare.

Punctajul va fi același ca la baschetul obișnuit, aruncările fiind fie de 2 puncte, fie de 3. Dacă s-a faultat pe aruncare la coș, se primește un punct, iar posesia se schimbă.

În doar șase ani de existență, Red Bull King of The Rock a reușit să se transforme dintr-un joc american pentru iubitorii de streetball într-un proiect internațional prestigios. Ești invitat să fii martorul unei competiții pe cinste și să-l cunoști pe cel care ne va reprezenta țara la competiția din Istanbul. Mai multă informație găsești aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente