Pirates on Shore: Vintage va reprezenta Moldova la cea mai autentică conferință de startup-uri din Europa

Pirates2
Foto: Participanții și susținătorii evenimentului Pirates on Shore Chișinău

În seara de 28 iunie, tinerii programatori și antreprenori care au dorit să se afirme la capitolul proiecte personale au participat la conferința Pirates on Shore Chișinău pentru a vedea care este potențialul fiecăruia și cine ne va reprezenta țara la Pirates Summit în Germania.

La conferința locală, speakerii și juriul internațional au vorbit despre experiența sa în cadrul acestui tip de competiții și cât de acceptabile sunt ele pentru Republica Moldova. Aceștia au menționat că o problemă actuală a antreprenorilor este că aceștia nu-și cunosc piața de desfacere locală. Iată de ce, ei sunt îndemnați să facă cercetări minuțioase la acest capitol.

A urmat o competiție de pitchuri unde șapte echipe au prezentat ideile sale. Ideile sunt după cum urmează:

# MySweetCar.com

 

PC: Mysweetcar.com

Ideea a fost prezentată de către Alexandru Negară. Aceasta presupune ca să ofere mai multă informație despre automobilul tău. La utilizarea aplicației, vei primi un cod special al mașinii tale și-l vei folosi pentru a primi notificări și noutăți despre starea automobilului tău. Astfel, vei utiliza aplicația mereu, nu doar când ai nevoie să repari mașina sau să înlocuiești un detaliu.

 

# MiWeb

 

PC: Pavel Pascari

Ideea aplicației constă în integrarea unui content mai vechi pe un template nou, adică cei care dețin un site pot cu ușurință să previzualizeze o nouă temă pentru site pentru a vedea cât de bine se integrează conținutul acestuia în structura temei.

 

# Vintage

 

Expoziție Vintage

Vintage este o galerie online, unde tinerii artiști talentați din Republica Moldova pot să își vândă și să dea în arendă arta lor companiilor și oficiilor. Scopul major al coordonatorilor de proiect nu este sporirea profitului. Ei vor să readucă arta autentică și gustul artistic înapoi în casele oamenilor.

 

# Ecogameland

 

PC: ecogameland/Facebook

 

Misiunea acestei platforme este de a dezvolta jocuri online în baza strategiilor economice. De asemenea, aceasta va oferi posibilitatea de a adapta cu ușurință alte jocuri.

 

# Soul Conception

 

PC: Wallpoper.com

Ideea îi aparține Elenei Țapu. Ea a venit cu afirmația că toți suntem plini de emoții, iar în timpul călătoriilor ele se înmulțesc și, deseori, călătorii ajung să fie stresați. Potrivit statisticilor prezentate de Elena, circa 80% din concedieri vin anume în perioada post-călătorie de vacanță. Iată de ce, Soul Conception va avea menirea să vină ca un tip de terapie în cadrul hotelurilor unde oamenii se odihnesc. Terapiile vor veni sub forma unor evenimente de distracție pentru a permite omului să se afirme, fie asta prin dans, terapie foto, crearea suvenirelor sau participarea la teatrul social.

 

# StarShop

 

PC: http://thebodyisacanvas.com/

Aceasta este o platformă ce promovează mai ales vânzarea produselor locale, decât a celor internaționale.

 

# PaperLike

 

PC: paperlike.org

 

Un serviciu social de plăți, care permite utilizatorilor să primească fonduri din peste 157 de țări, prin intermediul celor mai cunoscute metode de transfer al banilor.

După această ședință de pitch-uri, juriul internațional a hotărât că echipa Vintage este câștigătoarea. Băieții urmează să reprezinte Moldova la Pirates Summit din Germania.

 

Echipa Vintage și organizatorii

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente