(foto) Cel mai vechi mesaj dintr-o sticlă plutitoare pe mare a fost găsit după 108 ani

bottle_3414029b
Foto: PC: telegraph.co.uk

A fost descoperit cel mai vechi mesaj ascuns într-o sticlă plutitoare pe mare. Se estimează că aceasta ar fi având o vechime de peste 108 ani.

Marianne Winkler, lucrătoare poștală pensionară, a recuperat sticla plutitoare aflându-se pe insula germană Amrum, informează AGERPRES. Ea a spus că recipientul din sticlă transparentă conținea în interior o notă pe care se aflau numai cuvintele: „Sparge sticla”.

„Soțul meu a încercat să scoată mesajul din sticlă, dar nu a existat nicio șansă, așa că a trebuit să facem așa cum scria în mesaj”, a relatat pensionara.

 

PC: telegraph.co.uk
PC: telegraph.co.uk

Când cuplul a despăturit nota, a găsit un mesaj în limbile engleză, germană și olandeză, care cerea găsitorului să completeze unele informații despre locul și momentul în care a găsit sticla, înainte de a o trimite la Asociația de biologie marină din Plymouth (Marea Britanie). Mesajul menționa că cine va face acest lucru va fi răsplătit cu un șiling.

Personalul Asociației de biologie marină a recunoscut că sticla a fost una dintre cele 1 020 de sticle lansate în Marea Nordului între 1904 și 1906, ca parte a unui proiect pentru a testa puterea curenților marini. Directorul de comunicare al Asociației, Guy Baker, a declarat că a existat un moment în care au fost inventate modalități de investigare a ceea ce făceau curenții marini și peștii. Multe dintre sticle au fost găsite de către pescari, altele s-au spart de mal, iar unele nu au fost găsite niciodată. Multe dintre ele au fost returnate Asociației într-un timp relativ scurt.

 

PC: telegraph.co.uk
PC: telegraph.co.uk

Fidelă cuvântului dat eventualilor găsitori ai sticlelor, Asociația a trimis un șiling cuplului german ca plată promisă.

Recordul anterior privind găsirea unei sticle cu mesaj aruncate în mare era de 99 de ani de la lansarea sa în apă.

Taguri: #inspirație
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente