(video) Ce se întâmplă cu bagajul tău după ce faci check in-ul la Aeroport

bagaj
Foto: PC: gzt.ro

Un video filmat în aeroportul Schiphol din Amsterdam arată traseul suprinzător pe care îl are bagajul tău după ce este cântărit şi verificat.

Aeroportul Schiphol este unul dintre cele mai avansate aeroporturi din lume din punct de vedere tehnologic, scrie gandul.info.

După ce a trecut de zona de manipulare, bagajul merge de-a lungul unei reţele de benzi  transportoare, asemănătoare unei autostrăzi, cu răsuciri şi cotituri până ajunge în final în camerele din halele industriale ale aeroportului. Apoi, bagajul este coborât printr-o serie de ascensoare.

În final, bagajul ajunge în depozitul central de unde este luat de un robot care îl plasează automatic într-un container care urmează să fie îmbarcat în avion.

Roboţii pentru bagaje au fost instalaţi în aeroportul Schiphol începând cu 2009, după ce fusese lansat un modul special de descărcare mecanică pentru bagaje, care permitea valizelor să fie descărcate în mod automat din containere pentru prima dată.

Amsterdam Schiphol este al cincilea cel mai aglomerat aeroport din Europa. Anul trecut, pe aeroportul din Amsterdam au trecut  55 de milioane de pasageri.

Taguri: #inspirație
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente