(video) Ministerul Tineretului şi Sportului și-a anunțat priorităţile până în 2018. Iată care sunt acestea

privesc
Foto: PC: Captură video/Privesc.eu

Noua conducere a Ministerului Tineretului şi Sportului îşi propune, în perioada mandatului 2015-2018, să îmbunătăţească infrastructura sportivă, să faciliteze construcţia unui stadion naţional şi să motiveze tinerii să rămână în ţară şi să se implice în acţiuni de voluntariat. Acestea sunt câteva dintre priorităţile anunţate de ministrul Loretta Handrabura, la două săptămâni de la numirea în funcţie, transmite IPN.

Loretta Handrabura a specificat, la o conferinţă de presă, că a discutat cu preşedinţii federaţiilor sportive şi aceştia insistă pe aprobarea Strategiei de educaţie fizică şi sport cel târziu până la sfârşitul anului curent. Totodată, aceştia îşi doresc mai multă transparenţă la capitolul distribuire a finanţelor. Ministrul a menţionat că acum instituţia pe care o conduce are un buget de trei ori mai mare faţă de anii precedenţi, însă nivelul de executare a acestuia este redus.

În ceea ce priveşte atragerea fondurilor europene, Loretta Handrabura a recunoscut că Ministerul Tineretului şi Sportului are cele mai mari restanţe de implementare a prevederilor Acordului de Asociere cu UE: din 16 directive au fost implementate trei. Alte opt sunt în proces de implementare, iar cinci rămân doar pe hârtie. Ministerul îşi propune să schimbe acest lucru şi să ofere o transparenţă mai mare pentru a câştiga încrederea partenerilor externi.

Loretta Handrabura a mai menţionat că se doreşte o conlucrare fructuoasă cu alte ministere pe domeniile care nu ţin doar de competenţa Ministerului Tineretului şi Sportului. Astfel, pentru a atinge scopul de a motiva tinerii să rămână în ţară, e nevoie de facilităţi la angajare, iar astfel de strategii, spune Loretta Handrabura, trebuie implementate împreună cu Ministerul Muncii şi alte instituţii din domeniu.

Loretta Handrabura a mai spus că în câţiva ani trebuie atins obiectivul ca ţara să aibă un stadion republican. Georgia, care a pornit în aceleaşi condiţii ca şi Moldova la destrămarea URSS, a reuşit să găzduiască o competiţie precum Supercupa Europei, Moldova însă nu are o astfel de arenă. Oficialul îşi mai doreşte şi promovarea sporturilor naţionale, precum oina şi trânta. Totodată, se preconizează îmbunătăţirea bazei tehnico-materiale sportive din şcolile ţării.

O prioritate anunţată este şi revizuirea Legii tineretului, aprobarea mai multor iniţiative legate de acest domeniu. Se doreşte promovarea voluntariatului, implicarea activă a tinerilor în viaţa socială, crearea de noi oportunităţi pentru tineri etc. Urmează, de asemenea, elaborarea unei noi sigle a instituţiei şi digitalizarea tuturor informaţiilor din cadrul Ministerului.

Loretta Handrabura a menţionat că este jucător de echipă şi contează pe susţinerea colegilor din minister. Totodată, a spus că nu va admite ca cineva să-i saboteze munca aşa cum s-a întâmplat în raport cu alţi miniştri.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente