Ministerul Educației și cel al Tineretului și Sportului au viceminiștri noi. Cine sunt aceștia

collage
Foto: Ion Șișcanu (stânga), Dragoș Hîncu (mijloc) și Andrei Spînu (dreapta) Colaj #diez

Cabinetul de miniştri a aprobat astăzi mai multe decizii de reconfirmare în funcție, numire, dar și de eliberare a unor demnitari cu funcții de răspundere.

Astfel, la Ministerul Educației a fost eliberat din funcție viceministrul Igor Grosu, după ce acesta și-a prezentat demisia. În locul acestuia a fost numit Ion Șișcanu. Noul viceministru este Doctor habilitat în istorie, în trecut a deţinut funcţia de Rector al Universităţii de Stat „B.P. Hașdeu” din Cahul. În perioada 2011-2015, Ion Şişcanu a ajuns Consilier orăşenesc şi raional Cahul pe listele Partidului Liberal.

Totodată, Ministerul Tineretului și Sportului are doi viceminiștri noi – Dragoș Hîncu și Andrei Spînu, după ce Ivan Florean și Victor Zubcu au fost eliberați din aceste funcții.

Andrei Spînu a devenit președinte al Organizației de tineret a Partidului Liberal Democrat din Moldova (TLDM) la 23 noiembrie 2013. Până a deveni membru PLDM, Andrei Spînu a fost vicepreședinte al AIESEC Moldova, apoi, împreună cu câțiva colegi de-ai săi, a fondat MEDIAPOINT. De la 18 ani face antreprenoriat. A absolvit Academia de Studii Economice din Moldova, facultatea Business și Administrarea Afacerii. A făcut un master non-formal în advocacy și politici publice și a participat la numeroase training-uri de pregătire în țară și peste hotare. A aderat la PLDM în 2009, iar în 2011 a devenit vicepreședinte al organizației de tineret a PLDM. Are 27 de ani. Este căsătorit și are un copil.

Dragoș Hîncu este jurist de profesie și a activat anterior la Consulatul Moldovei în Germania. Acesta a mai ocupat această funcție în intervalul iulie 2013-martie 2015.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente