(studiu) Fetele sunt mai predispuse să dea unfriend, unfollow sau să blocheze vechii prieteni

facebookun
Foto: PC: geek.ng

Atunci când prieteniile se termină, majoritatea adolescenților aleg să taie și conexiunile digitale pe care le aveau cu amicii lor.

Astfel, într-un studiu realizat de Pew Research Center, în perioada 2014-2015, în rândul tinerilor de 13-17 ani, s-a arătat că fetele ce folosesc social media și telefoanele mobile sunt mai predispuse să rupă relațiile online cu persoanele cu care nu mai sunt prieteni.

 

Pew Research Center

58% din adolescenți au apăsat butonul unfriend în ultima perioadă, iar 45% au blocat o persoană cu care erau buni prieteni. Din cei care au ales să nu mai fie prieteni pe rețelele de socializare, 63% sunt fete și 53% – băieți.

57% din adolescenți și-au făcut cel puțin un prieten online, 29% au spus că și-au făcut mai mult de cinci prieteni online însă, de obicei, aceste prietenii rămân în spațiul digital. Doar 20% din tineri au spus că și-au întâlnit acești prieteni în realitate.

 

Pew Research Center

Cele mai comune locuri online unde adolescenții își fac prieteni sunt Facebook și Instagram. În comparație, fetele aleg rețelele de socializare pentru a se împrieteni, iar băieții – jocurile video.

Un lucru interesant din studiu este că adolescenții percep vorbitul la telefon ca pe ceva foarte intim și aleg să o facă doar cu prietenii foarte apropiați. Pentru restul există aplicațiile de messanger și rețelele de socializare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente