Isprava unui tânăr! A lovit cu mașina un bătrân, dar l-a impus să spună că a căzut din căruță

0d7f0d8c41dae8c8c71c99a712645ba4cf3d300b0994a65ce6eb7939aaf31f1a
Foto: PC: igp.gov.md

În această dimineață, inspectorii de patrulare ai Plutonului Ungheni, Nisporeni, Călărași ai Batalionului 3, în timpul asigurării securității circulației rutiere, au observat, în stația PECO de la ieșirea din orașul Călărași, o mașină de model „Peugeot”, staționată pentru alimentare, cu semne vizibile de implicare în accident rutier.

Imediat, polițiștii s-au apropiat de șoferul mașinii, întrebându-l ce s-a întâmplat.

Conducătorul auto, un tânăr în vârstă de 21 de ani, originar din localitatea Hârjauca, raionul Călărași, a declarat polițiștilor că, peste mașina sa, a căzut un copac, dar urmează să o repare în scurt timp la Chișinău.

Declarațiile șoferului le-au părut suspecte inspectorilor de patrulare, luând în calcul că, la 11 august curent, a fost comis un accident rutier, locul căruia a fost părăsit de șofer. Mai mult decât atât, semnele de pe mașină erau caracteristice tamponării de pieton.

Astfel, tânărul a fost condus la Inspectoratul de poliție Călărași, unde a recunoscut că ieri, în satul Hârjauca, a lovit un bărbat cu vârsta aproximativă de 65 de ani, originar din satul Răciula. După impact, a dus victima la spitalul din Călărași, după care la Chișinău, determinând-o să spună că a căzut dintr-o căruță.

 

PC: igp.gov.md

Actualmente, oamenii legii stabilesc toate circumstanțele cazului. Dacă se va dovedi că tânărul a părăsit locul accidentului, acesta riscă trei ani de închisoare, cu privarea dreptului de a conduce mijloace de transport pe un termen de până la doi ani.

Angelina Mașcauțan

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente