Șoferilor responsabili de comiterea accidentelor rutiere nu li se retrag permisele de conducere

permis
Foto: PC: igp.gov.md

Persoanele condamnate pentru comiterea accidentelor rutiere și private de dreptul de a conduce mijloace de transport, în realitate, continuă să fie participanți activi la traficul rutier, deoarece permisele de conducere nu le sunt ridicate, anunță Procuratura Generală.

În urma investigațiilor efectuate, procurorii au constatat că angajații Inspectoratului Național de Patrulare (INP) nu respectă legislația și nu rețin permisele persoanelor care se fac vinovate de comiterea accidentelor rutiere.

De asemenea, în aceeași investigație s-a stabilit că dosarele condamnaților nu conțin date care ar confirma faptul ridicării permiselor de conducere de către INP.

Potrivit procurorilor, cele constatate denotă o lipsă de responsabilitate și atitudine neconștiincioasă din partea colaboratorilor INP față de obligațiunile de serviciu.

Procuratura Generală va sesiza Ministerul Afacerilor Interne despre situația în cauză și va cere să se ia măsuri pentru a lichida încălcările din activitatea instituțiilor din subordine.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente