(foto) Cele mai lunatice 11 întrebări de la Cupa Moon Power la Ce? Unde? Când?

IMG_0601
Foto: L.A.R.E.M.E - locul II la Cupa Moon Power

Duminică, 9 august, echipa Moon Power de la Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale a organizat cea de-a II-a sa cupă de vară. Echipa #diez a selectat cele mai interesante întrebări de la cupă.

*Pentru a vedea răspunsul corect, selectați spațiul de după Răspuns.

#1. În una din scrierile sale, Grigore Vieru face o aluzie la faptul că acupunctura ar fi apărut în Moldova cam în același timp când a apărut în China, ba chiar cu un efect curativ mai mare. Gândiți-vă la copilăria lui Grigore Vieru și răspundeți, printr-un cuvânt de origine bulgară, ce, de fapt, era pentru el acupunctura moldovenească?

Răspuns: Miriște.

#2. În iunie 2015, în Turcia a avut loc o paradă a minorităților sexuale. Deși nu era ilegală, poliția a încercat să oprească această manifestație cu toate resursele pe care le avea. Însă, în loc să o oprească, a ajutat și mai mult la promovarea ideii marșului. Peste un minut, vă rugăm să ne spuneți ce arme din dotare au folosit polițiștii.

Răspuns: Tunuri de apă.

#3. Într-un articol de pe BBC, în care se vorbește despre faptul că tinerii nu ar trebui să asculte muzică în căști mai mult de o oră pe zi, un subtitlu sună cam așa: Organizația Mondială a Sănătății versus o formație de muzică rock. Peste un minut, vă rugăm să ne spuneți care este această formație.

Răspuns: The WHO.

#4. Atenție banc.

Odată, un medic și un inginer s-au îndrăgostit de aceeași fată. Medicul îi aducea fetei în fiece zi câte un trandafir, iar inginerul câte un măr. Vă rog răspundeți, prin opt cuvinte în engleză, de ce inginerul îi dăruia fetei câte un măr în fiece zi.

Răspuns: One apple a day, keeps the doctor away.

 

Foaie Verde – câștigătorii Cupei Moon Power

#5. Conform unei glume de pe 9gag, EL ar putea fi considerat un personaj pozitiv. EL a creat industrii noi și milioane de locuri de muncă, EL a creat dispozitive de comunicare cu prietenii săi, EL era adeptul ușilor deschise și al egalității de șanse, promovând în funcții importante și persoane cu dizabilități. Conform unei glume recente, Valeriu Streleț ar putea fi un fan de-al LUI.

Nu vă întrebăm cine este EL, numiți-i pe cei doi teroriști sinucigași care aveau misiunea de a-l neutraliza.

Răspuns: Frodo și Sam.

#6. În 1844, la propunerea Regelui Oscar I, a fost creat un steag ce ar simboliza uniunea dintre Norvegia și Suedia. Acest steag reprezenta în cantități egale atât drapelul norvegian, cât și cel suedez și a fost plasat în toate cantoanele din Norvegia și Suedia, devenind mai întâi popular în Norvegia, apoi în Suedia. În Suedia, locuitorilor nu le prea plăcea noul steag, considerându-l o ofensă pentru drapelul național și i-au atribuit în derâdere o poreclă, poreclă cu care și acum acest steag este deseori asociat. Peste un minut, vă rugăm să numiți exact această poreclă, știind că este un fel de mâncare populară în acea regiune a lumii.

Răspuns: Salată de hering.

#7. Legenda Elisei Day spune că ea era foarte frumoasă. Într-o zi, un băiat a venit în orașul unde trăia Elisa și acesta s-a îndrăgostit. Aceștia s-au întâlnit trei zile. În prima zi, el a vizitat-o în casa unde ea locuia. În a doua zi, acesta i-a dăruit un trandafir roșu sălbatic și a rugat-o să se vadă acolo unde acești trandafiri creșteau, iar în a treia zi, tânărul a dus-o la râu, unde a omorât-o, șoptindu-i că toată frumusețea trebuie să moară. Peste un minut, vă rugăm să numiți duetul muzical.

Răspuns: Nick Cave și Kylie Minogue.

#8. În magazinul de suvenire al Muzeului de Artă Modernă „Georges Pompidou” din Paris se vinde un șir de cărți poștale din categoria „Do you speak Artsy?”, făcând o aluzie ironică la faptul că puțini mai știu cine sunt reprezentații artei. Pe una din cărțile poștale este scris: X-Y: 1-0.

X-Y era un mare fan al regiunii Montmartre din Paris, iar fanii din România sau Moldova mai cunosc X-Y după „Te spun” sau „Nu se termină așa”. Peste un minut, vă rugăm să ne spuneți ce am înlocuit prin X.

Răspuns: Toulouse-Lautrec.

#9. În urma formării unei legături anormale între fibrele nucleului salivator superior și nervul intermediar, responsabil de inervarea glandei lacrimale, cei ce suferă de sindromul Bogorad lăcrimează în timpul alimentației. Denumirea alternativă derivă dintr-o expresie pe care o știm toți. Cum se numește altfel sindromul?

Răspuns: Lacrimi de crocodil (Se acceptă și expresia A plânge cu lacrimi de crocodil).

 

Asachi – locul III la Cupa Moon Power

#10. Întrebare cu înlocuire. Pisic-a-combo are o ofertă unică pentru clienții săi. Aproape orice om poate să încarce muzica sa preferată în dispozitivul dotat cu o conexiune 4G, să facă actualizare la muzică și s-o împartă cu persoanele dragi. Numiți produsul, știind că hashtagul lor preferat este hifi4ever!

Răspuns: Sicriu (Se acceptă mormânt).

#11. În anii 1600, femeile din Marea Britanie obișnuiau să-și prindă o parte din X în păr sau pe pălării pentru a fi mai atrăgătoare, iar romanii considerau că X-ii au efect afrodiziac. Ce este X, dacă acesta face parte dintr-o scenă foarte cunoscută dintr-un film cu Natalie Portman și Ashton Kutcher.

Răspuns: Morcov.

Taguri: #inspirație
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente