Câteva orașe europene vor sărbători în septembrie „o zi fără mașini”

car
Foto: PC: mediad

În septembrie, întreaga lume sărbătorește Săptămâna Europeană a Mobilității, motiv pentru care mai multe orașe europene vor face parte dintr-o campanie de promovare a transportului durabil, campanie care ar fi benefică și la Chișinău.

Astfel, Budapesta, Lisabona, Ljubljana și Stockholm vor interzice traficul auto timp de o zi, pe 22 septembrie. În total, 246 de orașe din 14 țări vor marca aceasta „zi fără mașini”, organizând evenimente care promovează folosirea bicicletei sau a altor forme de deplasare ecologică, informează Metropotam.

Potrivit ÎS „Registru”, la 1 ianuarie 2015, în Chişinău erau înregistrate oficial 269.872 de autoturisme. Pentru o urbă cu circa 800.000 de locuitori, aceasta înseamnă aproximativ o maşină la fiecare al treilea orăşean. Totuși, acest lucru nu este normal pentru un oraș care se vrea european, pentru că numărul locurilor de parcare este cu mult mai mic și nu toți cetățenii Chișinăului sunt gata să utilizeze bicicleta în defavoarea mașinii. Totuși, există soluții pentru un oraș care se vrea european.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente