Echipa #diez îți pune la dispoziție săptămânal cele mai potrivite aplicații pentru telefonul mobil, care te vor ajuta la facultate. În această săptămână am selectat o listă de aplicații pe care trebuie să le aibă instalate în smatphone-ul său un student la Relații Internaționale.
#1. CNN, BBC, Reuters, euronews LIVE, DW
Aceste aplicații te ţin la curent cu cele mai noi informații și cu reportaje detaliate din economie și știință, politică și artă, cultură și sport. În plus, permit să distribui informația relevantă, să o comentezi sau chiar să vii tu cu o știre, transmițind-o direct la redacție. (iTunes: CNN, BBC, Reuters, euronews LIVE, DW)
#2. Constituția Republicii Moldova
Aplicația „Constituția Republicii Moldova” te ajută să înțelegi mai bine legile fundamentale ale Republicii Moldova. Lucrează offline și nu are spamuri sau publicitate. (Google Play, iTunes)
#3. Twitter (Google Play, iTunes)
Rețeua socială „Twitter” permite să urmărești cele mai influente persoane și cele mai prestigioase platforme informaționale din întrega lume, în plus, poți să găsești informații releveante grupate prin hashtag-uri (ex: #diplomacy) la orice subiect actual. Avantajul pe care-l oferă Twitter este că toată informația se rezumă doar la 140 de caractere și-ți permite să economisești timp.
#4. CamScanner – Phone PDF Creator
Aplicația numărul 1 în lume ,care permite scanarea documentelor, cărților de vizită sau a notelor în format PDF chiar cu telefonul sau tableta.
În plus, permite distribuirea, stocarea și sincronizarea cu alți colegi sau prieteni. (Google Play, iTunes)
Aplicația „Ceasul Lumii & Widget” îți permite vizualizarea orei de pe întregul mapamond.,
Este foarte utilă persoanelor care pleacă în călătorii de serviciu sau care trebuie să urmărească eveniemntele care au loc în afara țării.
Aplicația „Pomodoro Timer” îți permite să-ți gestionezi timpul de lucru astfel încât să eviți procrastinarea și să te concetrezi la maxim pe parcursul a 25 de minute. Este un instrument de productivitate folositor celor care lucrează la birou sau învață. (Google Play, iTunes)
#7. Google Keep
Aplicația „Google Keep” permite să salvezi rapid ideile și să primești un memento mai târziu, în locul sau la ora potrivită. În plus, rostești o notă vocală din mers și aceasta va fi transcrisă automat. Fotografiezi un poster, o chitanță sau un document și organizezi fotografiile sau le găsești cu ușurință mai târziu. Cu Google Keep este ușor să salvezi o idee sau o listă, apoi să o trimiți prietenilor, familiei sau colegilor. (Google Play, iTunes)
Adrian Bratu