ADMITERE 2015: Iată cum s-a desfășurat prima zi de admitere la USMF „Nicolae Testemițanu”

dsc_0073
Foto: PC: usmf.md

În prima zi de admitere la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” – 235 de candidați au depus dosarele pentru a fi înscriși la studii. Ca și în anii precedenți, cea mai solicitată a fost specialitatea Medicină generală, cu 151 de aplicanți, fiind urmată de Stomatologie, cu 42 de cereri înregistrate.

Diana Danilov din s. Chițcani, r-nul Briceni, vrea să continue calea tatălui, medic la Urgențe. „Vreau să cunosc anatomia omului la perfecție, ca să pot trata și să pot ajuta oamenii bolnavi, care au nevoie de ajutor”. a menționat tânăra, care a depus actele la Medicină generală.

Medicina, în general, este o profesie nobilă, iar eu vreau să am grijă de sănătatea oamenilor din jur”, a mărturisit Ion Bondari din Călărași, care a fost convins de mama și fratele mai mare să aplice la Stomatologie, pentru că, potrivit lor, este o specialitate foarte interesantă.

Ion Zama din s. Igoreni, r-nul Soroca, a decis să se facă farmacist, pentru că are o pasiune deosebită pentru obiectele exacte, cum sunt chimia și biologia, care te ajută să afli componența chimică a medicamentelor și a unor compuși organici.

Deși ziua depunerii actelor nu influențează concursul și nu favorizează înmatricularea, tinerii spun că au vrut să se numere printre primii candidați, ca să nu-și mai facă griji în privința admiterii. Potrivit lui Sergiu Ciobanu, secretar responsabil al Comisiei de admitere, pentru a fi admiși la studii, absolvenții de licee și colegii pot depune dosarele în perioada 20-28 iulie, iar documentele în original trebuie prezentate până în data de 4 august curent. „Neprezentarea în termenul stabilit a actului de studii în original duce la pierderea locului obținut prin concursul de admitere. Chiar și candidații care nu au promovat concursul intermediar, dar doresc să participe la cel final – pot depune originalele până la această dată”, a atenționat secretarul responsabil.

În acest an, Universitatea oferă, în total, 695 de locuri, dintre care 450 cu finanțare bugetară.

Taguri: #admitere
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente