(video) Mai mult spațiu pentru pasageri. Cum ar putea fi distribuite în viitor locurile în avioane

zf2
Foto: PC: ziarulfinanciar.ro

Constructorii de avioane caută o soluţie pentru a putea mări numărul de locuri din aeronavele de pasageri, una dintre propuneri fiind dispunerea rândurilor de la clasa Economy sub formă de fagure. Iată cum ar putea fi distribuite locurile în viitoarele avioane.

Un astfel de brevet a fost supus aprobării la Biroul European de Brevete, scrie Business Insider, citat de Ziarul Financiar.

Brevetul a fost depus de compania Romain Chareyre – Zodiac Seats France şi permite dispunerea scaunelor în forma unui fagure de miere şi le oferă pasagerilor 10 cm în plus pentru locul alocat relaxării picioarelor, reducând astfel cu 15% spaţiul dintre scaune.

 

PC: ziarulfinanciar.ro

Designul prototipului HD31 este destinat avioanelor cu un singur culoar, precum modelele Boeing 737 şi Airbus A320. Noua dispunere permite extinderea numărului de locuri de pe fiecare rând de la șase, în prezent, la șapte.

Odată cu această transformare va fi posibilă adăugarea altor 30 de locuri pentru pasageri.

Pentru a ajunge la acest rezultat, HD31 va trebui să inverseze cel puţin un loc de pe fiecare rând, ca să creeze un model hexagonal care să le permită oamenilor să beneficieze de mai mult spaţiu.

 

PC: ziarulfinanciar.ro

La sfârşitul curselor, scaunele avioanelor se vor plia după modelul celor din teatre şi cinematografe.

Cu siguranţă, toate aceste îmbunătăţiri vin cu un preţ, dar, deocamdată, este neclar dacă Zodiac a găsit cumpărători care să achiziţioneze acest brevet de dispunere a scaunelor în avioane.

 

Taguri: #inspirație
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente