Vlad Filat: „Termenul limită pentru învestirea Guvernului este sfârșitul lunii iulie”

Vlad_FILAT_17
Foto: gov.md

Preşedintele PLDM, Vlad Filat, susţine că termenul limită pentru crearea Guvernului este sfârşitul lunii iulie. Lideril liberal-democraților este sigur că se va reuşi crearea unei majorităţi parlamentare pro-europene şi instalarea unui cabinet de miniştri funcţional.

Filat spune că Republica Moldova va avea în viitorul apropiat o majoritate parlamentară calificată și un Guvern funcțional învestit. „Termenul limită pentru ca Guvernul să înceapă să muncească, având mandat politic, este sfârșitul lunii iulie, curent. Trebuie să avem în vedere şi negocierile duse cu Fondul Monetar Internaţional, care trebuie să demareze imediat după învestirea Guvernului. Aceste negocieri sunt vitale pentru ţară, la fel cum este vital şi un program cu FMI”, a declarat Vlad Filat, în cadrul unei conferințe de presă.

Liderul PLDM a mai adăugat că sistarea finanţării externe a Republicii Moldova are legătură directă şi este condiţionată de existenţa unui program cu Fondul Monetar Internațional.

Filat a făcut referire la negocierile care se duc cu Partidul Liberal și cu Partidul Democrat în vederea formării unei coaliții și a declarat că PLDM nu duce tratative cu Partidul Comuniștilor.

Silvia Dalnițchi

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente