Numărul corturilor de reabilitare pe timp de caniculă a crescut de la 9 la 16

11010609_1081471811881608_6154379841804631956_o
Foto: PC: facebook/ Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI

După ce meteorologii au emis cod portocaliu de caniculă în toată țara, autoritățile au instalat corturi de prim ajutor pentru cetățenii care se află în stradă în orele cu temperaturi ridicate. Dacă în prima zi în țară au fost amplasate nouă corturi, ieri, 8 iulie, numărul acestora a crescut.

Pe parcusul zilei de ieri, în cele 16 puncte de reabilitare amplasate pe teritoriul țării s-au adresat circa 5.400 de persoane. Angajații Serviciului Situaţii Excepţionale le-au oferit oamenilor apă rece şi posibilitatea de a se proteja de soare în orele de vârf ale zilei. Numărul corturilor de prim ajutor sunt amplasate în nouă orașe din țară: cinci la Chişinău, două la Bălţi, unul la Comrat, unul la Cahul, două la Călărași, unul la Ungheni, unul la Orhei, două la Rezina și unul la Căușeni. Salvatorii îndeamnă toate persoanele care au nevoie de adăpost și apă în aceste zile caniculare să se apropie de corturile de reabilitare, care se află pe mai multe adrese, după cum urmează:

Chişinău: în sectorul Botanica pe bulevardul Dacia în apropierea centrului comercial „1000 de mărunţişuri”; în sectorul Centru în apropierea gării auto centru; în sectorul  Rîşcani la centrul comercial „ Pancom”; în sectorul Buiucani str. Calea Ieşilor 1 şi în sectorul Ciocana pe bulevardul Mircea cel Bătrân, în apropiere de piaţa agricolă.

Bălţi: în apropierea magazinului Unic, str. Independenţei 6; în apropierea autogării, str. Ştefan cel Mare 2.

UTA Găgăuzia: în Piaţa Biruinţei din municipiul Comrat.

Cahul: în apropierea Universității de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu” și Piața Independenței.

Călărași: în apropierea magazinului Universal, str. M. Eminescu nr. 24; în apropierea autogării, str. Alexandru cel Bun nr. 181.

Ungheni: în parcul central din str. Națională nr.19.

Orhei: în apropierea autogării, str. M. Eminescu nr. 19.

Rezina: în apropierea Consiliului raional, str. 27 August; în apropierea autogării, str. Sciusev.

Căușeni: în apropierea pieței din str. M. Eminescu nr. 5.

Corturile activează între orele 11:00 și 18:00, iar cei care merg și se întorc de la serviciu, care muncesc în stradă, mamele cu copii, persoanele în etate și altele care stau în stradă, fiind supuși temperaturilor maxime, sunt îndemnați să vină în aceste puncte de reabilitare.

Angelina Mașcauțan

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente