Redescoperă Moldova (ziua II): 7 lucruri în care să investească cei care călătoresc

O parte din lucrurile luate la Redescopera Moldova
Foto: O parte din lucrurile luate la Redescoperă Moldova PC: Anastasia Pociumban

Sper că Redescoperă Moldova vă inspiră și în curând veți decide să mergeți într-o călătorie în jurul Moldovei. Pe parcursul proiectului m-am gândit că există șapte lucruri pe care ar merita să le procurați în cazul în care călătoriile reprezintă pasiunea voastră.

În a doua zi de Redescoperă Moldova am continuat să cutrierăm nordul Moldovei. După două zile petrecute pe drumuri, am înțeles că o bună pregătire facilitează călătoria. Sper că, inspirați de proiect, veți decide să petreceți weekendul în afara orașului. Totuși, dacă planificați să mergeți undeva, v-aș sugera să începeți pregătirile de pe acum.

Vă propun o listă de obiecte pe care le consider o bună investiție pentru un călător. Unele din obiecte le-am inclus în lista de cadouri dorite, altele le-am procurat cu timpul.

#1. Rucsacul este o investiție de lungă durată ce vă ajută să nu obosiți atât de repede.

Un rucsac de calitate costă în jur de 900-1000 de lei, dar, cu siguranță, merită. Rucsacul de la #Redescoperă îl folosesc de un an și împreună am vizitat deja 13 țări și am călătorit în multe orașe. Rucsacul meu are un volum de 22 de litri și îl folosesc atât pentru o călătorie de trei zile, cât și pentru una de două săptămâni. Arată ca nou.

#2. Sacul de dormit vă permite să dormiți acolo unde ajungeți.

Sacul îți va permite să nu depinzi de cazare. Sacul meu îl am de doi ani, dar nu l-am folosit atât de des. La #Redescoperă dormim fără cort, astfel, cu siguranță e foarte util. Al meu e pentru temperatura începând cu 0 grade și deocamdată nu am înghețat niciodată. Un covoraș dedesubt va păstra căldură și va asigura faptul că nu înghețați și nu aveți contact direct cu pământul.

#3. Trusă pentru primul ajutor pentru a fi tot timpul în siguranță.

O am de la prietena mea, Iulia. Conține chestii de bază, precum plasture, soluții pentru dezinfectare și alte obiecte necesare pentru primul ajutor. De asemenea, nu uitați pastilele contra alergiilor, cele contra durerii de cap și cele pe care le folosiți de obicei.

#4. O baterie portabilă (power bank) pentru un telefon tot timpul încărcat.

Din câte am văzut în primele zile de #Redescoperă, nu peste tot găsești restaurante și cafenele. Astfel, o baterie portabilă vă va ajuta să fiți tot timpul conectat.

#5. Un cuțit elvețian înlocuiește un set de instrumente și ocupă puțin spațiu. Cred că nu e nevoie de comentarii.

#6. Ceva ce încă nu am, dar îmi doresc, e un prosop din micro-fibră. E foarte compact, astfel încât nu ocupă mult loc în rucsac și are capacități extraordinare de absorbție. Prețul variază între 200 și 500 de lei.

#7. Lanternă, pentru că noaptea se apropie cu pași rapizi.

Desigur, pe lângă toate, nu uitați buletinul, pașaportul biometric (pentru orice eventualitate) și ceva bani cash.

În timp ce vă pregătiți de călătorie, uitați-vă cum am petrecut a doua zi din Redescoperă Moldova.

 

A doua zi din ”Redescoperă Moldova 2015” povestită de bloggeri

Posted by Redescoperă Moldova on 7 Iulie 2015

 

Anastasia Pociumban

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente