Dezvăluri de la Ghimpu: Am fost invitat să mă implic în conflictul Țopa-Plahotniuc

ghimpu9
Foto: Mihai Ghimpu PC: Facebook/ Mihai Ghimpu

Liderul PL, Mihai Ghimpu, a dezvăluit vineri seara la emisiunea În Profunzime de la Pro TV că Viorel Țopa, controversatul om de afaceri, a încercat să-l influențeze să se implice în conflictele de afaceri pe care le-a avut cu Vlad Plahotniuc.

Ghimpu a povestit că în 2010, pe când deținea funcția de președinte interimar al Republicii Moldova a fost contactat de fondatorul Jurnal Trust Media, despre care se cunoaște că este finanțat de grupul Țopa, care i-a cerut o audiență. Ghimpu l-a invitat la el, iar acesta a venit împreună cu Țopa, ceea ce, după cum a menționat liderul PL, nu este corect, întrucât despre aceasta nu a fost anunțat, informează Hotnews.

În cadrul întrevederii, Viorel Țopa i-a solicitat să se implice, prin intermediul guvernatorului Băncii Naționale, Dorin Drăguțanu, în conflictul său cu Vlad Plahotniuc, legat de un pachet de acțiuni de la Victoriabank.

Ghimpu a refuzat, din care cauză a fost ulterior criticat de reprezentanții acestui grup și acuzat că ar fi apropiat de Vlad Plahotniuc. „Și de atunci, eu sunt în buzunarul lui Plahotniuc, pentru că i-am refuzat lui Val Butnaru și lui Țopa”, a declarat liderul PL.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente