În seara zilei de joi, 2 iulie, Chișinăul a putut admira un „curcubeu dublu”, care străbătea cerul de după ploaia cu soare.

Curcubeul este un fenomen optic și meteorologic, care se manifestă prin apariția pe cer a unui spectru de forma unui arc colorat atunci când lumina soarelui se refractă în picăturile de apă din atmosferă. De cele mai multe ori, curcubeul se observă după ploaie, când soarele este apropiat de orizont.

Chiar dacă, la prima vedere, ochiul poate percepe două arcuri, în realitate este doar un fenomen ce apare în condiții de vizibilitate bună, atunci când se poate observa și un curcubeu mai slab, concentric cu primul, ceva mai mare și cu ordinea culorilor inversată.

Teoretic, există nu numai acest curcubeu secundar, ci o infinitate de ordine superioare, dar practic, cu ochiul liber, au fost observate doar primele patru; al treilea și al patrulea sunt și mai slabe și se află de aceeași parte cu soarele, ceea ce îngreunează mult observarea.

Iată cum a fost văzut curcubeul în fotografiile internauților:

 

PC: Facebook/Cristi Catan

PC: Dima Cantemir Ph.

PC: Facebook/Mihaela Popa

PC: Facebook/Olia Stepanenco

PC: taya_afanasieva

PC: Facebook/Tusia-Jurminskaya

PC: Usatîi Danic Servicii Foto

PC: Instagram/evelinared

PC: Instagram/ccmelq

PC: Instagram/yannaflorica

PC: Facebook/Victor Zucker

Самая прекрасная радуга, какую я видела в своей жизни. Уже лет 5 потеряла надежду увидеть ее. И вот, рисуя на террасе и подняв спонтанно голову я увидела ее- красавицу, что словно связь между мной и миром и ответ на все мои вопросы. Поднимайте глаза к небу, в нем столько всего…#rainbowcolors #rainbow #rain #instamood #naturehippys #nature #moldovamea #moldova #localsmd #chisinau #home #sweet #magical #smiles #lovehim #happiness #drawings #lifeisgood #lifeincolor #zemfira

Posted by Olia Stepanenco on 2 Iulie 2015