Cum să faci ca ziua de luni să fie preferata ta

protv.ro
Foto: PC: protv.ro

Cine iubește zilele de luni? Cu siguranță, pentru fiecare dintre noi începuturile de săptămână sunt cele mai dificile. Gândul că weekendul s-a încheiat și trebuie să iei de la capăt rutina de zi cu zi ne afectează psihicul, creându-ne o dispoziție nu tocmai bună. Din această cauză, este bine să apelăm la câteva trucuri ce ne-ar ajuta să începem frumos fiecare săptămână.

Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Rush din Chicago arată că ziua de luni este cea mai grea zi a săptămânii. Potrivit studiului, prea mult somn în weekend aduce un început de săptămână dificil, multe persoane fiind obosite până miercuri. Simptomele care apar deseori luni dimineața după un weekend în care se doarme mai mult decât în timpul săptămânii sunt memoria slăbită și lipsa reacțiilor. Pentru a ocoli aceste obstacole, echipa #diez îți propune câteva trucuri care te vor ajuta să te bucuri de ziua de luni și să-ți începi săptămâna pe o notă pozitivă.

#1. Trezește-te imediat ce sună ceasul. Cu siguranță, trezirea este cea mai grea într-o zi de luni. Totuși, încearcă să nu lenevești și să te gândești la câte ai de făcut pe ziua de azi. Astfel riști să adormi și să întârzii la serviciu, iar acest fapt, cu siguranță, va fi un impediment pentru o zi reușită.

#2. Pune o melodie preferată care te energizează imediat când te trezești. În dependență de preferințele fiecăruia dintre noi, cântecele au puterea de a ne crea dispoziție pe parcursul întregii zile.

#3. Bea un pahar cu apă și ia micul dejun. Unul dintre cele mai importante lucruri care îți creează starea de bine a unei zile este masa de dimineață. Aceasta te ajută să fii mai productiv și creativ.

#4. Fă un duș rece. Dușul de dimineață este revigorant, sănătos, benefic și plăcut. Acesta îmbunătățește circulația sângelui, sistemul imunitar și metabolismul.

#5. Aleargă sau fă o plimbare. Conform unui studiu realizat de Dr. Scott Collier de la Appalachian State University, alergatul de dimineață scade tensiunea și nivelul de stres, păstrând efectul pe perioada întregii zile. Plimbarea de dimineață în aer liber este o metodă bună de eliberare a gândurilor legate de carieră, familie și alte obligații.

#6. Îmbracă ceva nou. Hainele noi te fac mai încrezător și îți oferă un look proaspăt. Totodată, pe parcursul zilei ai putea primi complimente pentru cămașa ta nouă, iar acest lucru ți-ar crea o dispoziție bună.

#7. Îndreaptă-ți atenția asupra situațiilor pozitive. Nu fă o tragedie din orice problemă cu care te confrunți, ci gândește-te că ai atâtea lucruri frumoase de care să te bucuri.

#8. Zâmbește. Indiferent de probleme și griji, nu uita că viața e mai frumoasă atunci când zâmbești. În plus, astfel îi „molipsești” și pe cei de lângă tine cu o stare mai bună.

Uneori, cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru tine este acela de a avea încredere că totul va funcționa așa cum trebuie, că zilele de luni trec și peste puțin timp iar e weekend. Timpul trece repede, nu trebuie să-l irosim așteptând sfârșitul săptămânii. Prețuiește fiecare clipă, iubește ceea ce faci și mai ales: „Dă șansă fiecărei zile să fie cea mai frumoasă din viața ta”, Mark Twain.

Angelina Mașcauțan

Taguri: #inspirație
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente