Până la închiderea secțiilor de votare mai sunt doar câteva ore. Calculând timpul aproximativ pe care îl petrece un alegător votând, echipa #diez a găsit și alte acțiuni pe care le putem face în același interval de timp.

Având în vedere că de obicei secțiile de votare la care mergem sunt în apropiere de casa noastră, întreaga procedură de vot, compusă și din înregistrarea datelor personale, votarea și plasarea buletinului de vot în urnă, durează, în medie, 11 minute. Iată și alte câteva lucruri pe care le-ai putea face în 11 minute.

#1. Fă o tură în jurul blocului. Ajută la sănătate și la gândit la rece.

#2. Fă-ți ordine pe masa de lucru a calculatorului tău. Te va ajuta să ai o viziune mai limpede.

 

PC: cdn.makeuseof.com

#3. Citește câteva pasaje din „11 minute” de Paulo Coelho. Te va umple de inspirație și vei alege mai înțelept.

#4. Trage cu arcul la Festivalul Medieval. Te va descărca de energie negativă, frustrări și nemulțumiri.

 

PC: Dinu Bubulici

#5. Ia un album vechi de familie și amintește-ți de vremurile când erai mai tânăr și cu mai puține responsabilități cetățenești. Amintește-ți cât de mult îți doreai atunci să crești mare.

#6. Verifică-ți news feed-ul pe Facebook în ultimele 11 minute. S-ar putea ca măcar trei din prietenii tăi să fi postat fotografii cu buletinele ștampilate drept dovadă că au fost la vot.

 

PC: Facebook/Adriana Mosnoi

#6. Așteaptă în stație microbuzul. Nu te mira, e weekend și, în rezultat, microbuzele circulă mai rar.

#7. Fă-ți o omletă. Trebuie să-ți hrănești și corpul, nu doar sufletul.

 

PC: Dinu Bubulici

#8. Rezolvă un careu de Sudoku. Te va ajuta să „ieși din cutiuță” și poate și din casă.

#9. Așteaptă un Americano la o cafenea. În contextul în care această noapte va fi una lungă, ia în considerare o cafea mai mare.

#10. Fă un duș. Ajută în orice circumstanță.

#11. Calcă-ți trei cămăși. Indiferent de importanța zilei de azi, mâine e luni și e începutul unei noi săptămâni de lucru.

Specificăm că legea nu indică timpul legal pe care o persoană trebuie să-l petreacă votând. Aproximările noastre sunt pur subiective. Fie că vă ia 11 minute, mai mult sau mai puțin, echipa #diez vă îndeamnă să ieșiți la vot!