Alegeri cu incidente: În satul Topala din Cimișlia, câțiva localnici protestează în fața secției de votare

Topala1
Foto: PC: Gazeta de sud

Turul II al alegerilor locale se lasă din nou cu incidente pentru cetățenii din satul Topala, raionul Cimișlia. În fața secției de votare are loc un miting de protest. Promo-LEX anunță că în localitatea respectivă au votat două persoane care au domiciliul în orașul Chișinău, iar viza de reședință în Topala.

Informația a fost comunicată de către observatorii Promo-LEX. Potrivit lor, în fața secției de votare din satul Topala, raionul Cimișlia, are loc un miting de protest la care participă în jur de 30 de persoane.

Locuitorii care protestează ar fi blocat intrarea în incinta secției de votare pentru cei care, consideră ei, nu au dreptul să voteze. Localnicii susțin că procedează astfel, pentru ca să nu li se permită să-și exercite votul acelor persoane străine care au obținut viză de reședință la Topala doar pentru a putea vota pentru un anumit candidat, scrie Gazeta de sud.

Datele comunicate recent de Promo-LEX arată că în satul Topala au votat două persoane care au domiciliul în orașul Chișinău, iar viza de reședință în Topala. La fața locului sunt prezenți reprezentanți ai forțelor de ordine – cinci persoane în uniformă și opt persoane îmbrăcate în civil. Acestea au făcut un coridor la intrarea în secția de votare.

Reamintim că în aceeași localitate, procesul de vot s-a oprit pentru o oră din cauza unei bătăi în primul tur al alegerilor. Atunci s-au rupt buletinele de vot, iar urna de vot a fost stricată. La incident a participat un grup de 20 de tineri.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente