Gaburici refuză să asigure interimatul funcției de Premier

_dor2944_0
Foto: Chiril Gaburici PC: GOV

Prim-ministru. în exercițiu, Chiril Gaburici, a anunțat pe pagina sa de Facebook că refuză să asigure interimatul funcției până la învestirea noului Guvern.

După ce, la 12 iunie, Chiril Gaburici a demisionat din funcția de Premier, motivându-și decizia prin faptul că nu-și dorește ca diploma sa de studii, care, potrivit Ministerului de Interne este falsă, să devină una dintre problemele principale ale societății, astăzi, fostul Prim-ministru a publicat pe pagina sa de Facebook un anunț în care declară că refuză să asigure funcția de Premier interimar al țării și a anunțat despre acest lucru Președintele țării, Nicolae Timofti.

„Potrivit prevederilor Constituției și pornind de la interpretarea de ieri a normelor constituționale, am informat Președintele Republicii Moldova că refuz să asigur interimatul funcției pe motivele expuse odată cu demisia și solicit desemnarea unui Prim-ministru interimar. Am prezentat Domnului Președinte demersul în scris în acest sens. În același timp, nu îmi doresc ca grupuri de interese să speculeze pe marginea deciziilor și declarațiilor mele din ultima perioadă, pentru a acumula capital politic și imagine”, se arată în mesajul lui Gaburici.

De asemenea, acesta a declarat că își dorește ca liderii coaliției să vadă în demisia sa un start imediat al formării unei majorități parlamentare stabile și a unui nou Guvern care să urmeze calea europeană a reformelor pentru Republica Moldova.

Angelina Mașcauțan

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente