(video) Femei de diferite vârste vorbesc despre percepția lor a cuvântului „feminism”

collage
Foto: PC: Colaj #diez

Atunci când oamenii discută despre feminism, deseori aceste conversații duc spre dezbateri. De multe ori se întâmplă ca definiția feminismului să fie confuză pentru ei, neștiind despre ce vorbesc, de fapt. Iată de ce, un utilizator Youtube a hotărât să întrebe femei de diferite vârste care este pentru ele definiția feminismului.

Potrivit Dicționarului Explicativ, feminismul este mișcarea socială care susține egalitatea în drepturi a femeii cu bărbatul, în toate sferele de activitate. Canalul Youtube Cut Video a întrebat fetițe, domnișoare și doamne cu vârsta cuprinsă între 5 și 50 de ani ce înțeleg ele prin termenul „feminism”.

Filmulețul „One Word – Feminism” a fost lansat pe Youtube acum 2 zile și are deja peste 55 de mii de vizualizări și a trezit dezbateri între internauți. Multora le pare rău că această mișcare a căpătat un caracter părtinitor, un aspect negativ și nu mai este văzut în calitate de un mod prin care doamnele și domnișoarele sunt conștiente de faptul că există nedreptăți de gen, iar femeile nu-și doresc să aibă puterea asupra bărbaților, dar își doresc, de fapt, să fie ele puternice.

În filmuleț apar diverse explicații ale termenului „feminism”. Câteva dintre ele ar fi:
# egalitatea de drepturi între femei și bărbați, ceea ce este drăguț, dar trezește anumite dezbateri la nivel de cultură, întrucât sunt unele națiuni unde bărbaților li se oferă respect enorm, iar dacă toți vor fi egali în drepturi, nimeni nu va fi în stare să asculte;
# în ziua de azi, feminismul apare drept o mișcare fără sens, doar cândva aceasta a pornit drept un mod de a egala drepturile între femei și bărbați, iar acum – femeile uneori condamnă alegerile altor femei;
# un aspect care a ajuns la o extremă și, astfel, a vătămat relațiile dintre un bărbat și o femeie;
# un cuvânt extrem de des folosit actualmente, iar cei ce-l folosesc, deseori, nici nu știu ce înseamnă acesta;
# drepturile femeilor, emancipare, egalitate, un adevăr necesar.

Mai jos găsești gama largă de definiții pentru femeile participante la acest video-chestionar. Care ar fi definiția ta a feminismului?

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente