Playlist de dat BAC-ul – ediția de muzică a unei absolvente

liza1
Foto: Eliza la Ultimul Sunet, PC: Chirniţchi Victoria-Eliza/arhivă personală

Cei mai fericiți oameni de astăzi au parte de o vacanță sau de o ambianță plăcută la serviciu, de un timp fabulos sau de o atmosferă productivă, iar absolvenții în această săptămână au parte de continuarea perioadei examenelor.

La sfârșitul acestui an de studiu în municipiul Chișinău și-au luat rămas bun de la școală peste șase mii de absolvenți ai treptei liceale și circa șase mii de elevi care absolvesc treapta gimnazială. Sesiunea examenelor de absolvire se desfășoară începând cu 2 iunie.

Echipa #diez a discutat cu o actuală absolventă a Liceului Academiei de Științe a Moldovei, Chirniţchi Victoria-Eliza, care și-a împărtășit gusturile în materie de muzică. „Pentru mine, muzica este modul perfect de a-mi «alege» dispoziția. În timp ce mă pregătesc pentru examene, muzica iarăși apare drept un mijloc de a alege la ce să mă predispun. Spre exemplu, în timpul pregătirilor propriu-zise, când citesc sau rezolv ceva, ascult muzică clasică. A fost demonstrat că anume muzica clasică stimulează capacitățile cognitive. În plus, ce poate fi mai fascinat decât „Nocturnele” lui Chopin. În timpul pauzelor de la studii, ascult din nou ceva ce să mă țină pe același val calm, cum ar fi „Since I’ve been loving you” de Led Zeppelin sau poate chiar „Rich bich” de Die Antwoord. Când mă simt demoralizată sau enervată, ascult ceva ce mă ajută să mă descarc – fie ceva lin ca „Silver” de Bonobo sau ceva mai vioi, cum ar fi „Raining blood” de Slayer. Indiferent ce muzică asculți, cel mai important este să rămâi conștient de faptul că notele de la examen nu vor depinde de piesele pe care le asculți, ci de efortul ce-l depui la studii. Gusturile muzicale sunt extrem de relative, important e ca muzica să ne ajute să ne concentrăm. Colegilor mei „de breaslă” le urez multă baftă și curaj la BAC”, punctează Eliza.

Mai jos găsești șapte piese pe care Eliza le sugerează pentru un playlist potrivit de dat BAC-ul.

#1. Luni: Chopin – Nocturnes


#2. Marți: Led Zeppelin – Since I’ve Been Loving You


#3. Miercuri: Die Antwoord – Rich Bitch


#4. Joi: Bonobo – Silver


#5. Vineri: Slayer – Raining Blood


#6. Clouds – You go to my head


#7. Black Sabbath – Sweet Leaf

Echipa #diez le urează absolvenților să treacă cu brio de BAC, iar tuturor cititorilor – audiție plăcută!

 

Eliza la Ultimul Sunet, PC: Chirniţchi Victoria-Eliza/arhivă personală
Eliza la Ultimul Sunet, PC: Chirniţchi Victoria-Eliza/arhivă personală
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente