James D. Pettit: În presa din Moldova există pluralism și nu e monopol

jamesdpettit
Foto: Ambasadorul SUA în Moldova, James D. Pettit PC: US Embassy Moldova/ Facebook

În Republica Moldova nu există o situație de monopol în mass-media, nimeni nu controlează toate sursele mass-media și există posibilitatea de a fi prezentate diferite puncte de vedere, a declarat marți, în cadrul emisiunii „Ora expertizei” de la Jurnal TV, ambasadorul SUA la Chișinău, James Pettit.

La afirmația moderatorului că „există un trend continuu de monopolizare a presei în Republica Moldova”, diplomatul a remarcat că nu este așa și că în presa din Republica Moldova există pluralism și nu poate fi vorba de monopol în acest domeniu, informează Infotag.

El a precizat că presa din Republica Moldova reprezintă diferite cercuri de interese, ceea ce oferă posibilitatea de competiție și de a fi prezentate diferite puncte de vedere. „Nu este o situație de monopol aici (în domeniul presei din R.Moldova, n.red.) și nu este nimeni care controlează toate sursele mass-media. Atâta timp cât această situație va persista, va exista competiție și veți avea posibilitatea să prezentați diferite puncte de vedere”, a spus ambasadorul SUA la Chișinău.

În același timp, acesta a remarcat că o problemă a audiovizualului moldovenesc este influența externă care afectează mentalitatea publicului. „Este o chestiune complicată și trebuie rezolvată”, a menționat James Pettit.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente