Fostul şef al BEM, Grigore Gacikevici, a fost reținut de CNA şi Procuratura Generală

bem14
Foto: Grigore Gacikevici PC: bem.md

Fostul şef al Băncii de Economii, ex-preşedintele Comitetului de creditare, Grigore Gacikevici a fost reţinut de CNA în cadrul unui dosar penal pornit pe faptul încălcării regulilor de creditare.

Gacikevici este reţinut pentru 72 de ore şi se află în custodia CNA.

Ofiţerii CNA şi Procuratura Generală desfăşoară astăzi mai multe acţiuni de urmărire penală în cadrul unor dosare ce vizează acordarea creditelor neperformante de către fosta conducere a BEM şi Banca Socială.

În cadrul unei şedinţe convocate de Procurorul General au fost audiate rapoartele procurorilor responsabili de investigarea fraudelor în sectorul financiar-bancar şi măsurile întreprinse pe dosarele în gestiune.

În acest context, Procurorul General a solicitat evaluarea urgentă şi complexă a aspectelor relevante, inclusiv a acţiunilor sau omisiunilor factorilor de decizie din cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice responsabile. În acţiunile respective urmează a fi antrenaţi mai mulţi procurori şi experţi, inclusiv cu experienţă de investigare a crimelor grave şi excepţionale.

Rezultatele evaluărilor efectuate în acest sens vor fi prezentate Procurorului General în regim de urgenţă, cu propunerile de rigoare sub aspect procesual-penal.

Revenim cu detalii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente