Procuratura Generală extinde investigarea fraudelor în cazul BEM

PGRM
Foto: Procuratura Generală PC: www.procuratura.md

În cadrul unei şedinţe convocate de Procurorul General au fost audiate rapoartele procurorilor responsabili de investigarea fraudelor în sectorul financiar-bancar şi măsurile întreprinse pe dosarele în gestiune.

Activitatea în domeniu este prioritară pentru organele Procuraturii şi, în acest sens, se impun acţiuni de eficientizare a anchetei.

Concomitent, a fost constatată necesitatea extinderii aspectelor investigate, în scopul cercetării aprofundate a agravării situaţiei financiare a S.A. Banca de Economii, pe parcursul diferitor perioade de timp, inclusiv la etapa deţinerii de către stat a pachetului majoritar de acţiuni ale instituţiei financiare respective.

În acest context, Procurorul General a solicitat evaluarea urgentă şi complexă a aspectelor relevante, inclusiv a acţiunilor sau omisiunilor factorilor de decizie din cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice responsabile. În acţiunile respective urmează a fi antrenaţi mai mulţi procurori şi experţi, inclusiv cu experienţă de investigare a crimelor grave şi excepţionale.

Rezultatele evaluărilor efectuate în acest sens vor fi prezentate Procurorului General în regim de urgenţă, cu propunerile de rigoare sub aspect procesual-penal.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente