CNA a reținut pentru 72 ore patru bănuiți în cazul creditelor neperformante de la BEM

cna2
Foto: www.trm.md

Şase persoane au fost escortate la Centru Național Anticorupție (CNA) pentru a li se aduce la cunoştinţă calitatea de bănuit în cadrul unor noi dosare ce vizează creditele neperformante de la BEM.

Patru bănuiţi dintre cei aduşi la CNA  au fost reţinuţi pentru 72 de ore.

Persoanele reținute sunt:

#1. fostul şef al Băncii de Economii, ex-preşedintele Comitetului de creditare, Grigore Gacikevici;
#2. fostul şef al Direcţiei juridice a BEM;
#3. directorul SRL Valiexchimp;
#4. directorul SRL Moşbani.

Ex-vicepreşedintele BEM şi fostul şef al Direcţiei securitate economică a BEM sunt audiaţi, fiindu-le aplicată „obligaţiunea de a se prezenta la citarea ofiţerului de urmărire penală”.

Mai multe detalii despre acţiunile de azi ale ofiţerilor CNA şi procurorilor vom fi expuse în cadrul unui briefing la ora 16.30.

Reamintim că în cadrul unei şedinţe convocate de Procurorul General au fost audiate rapoartele procurorilor responsabili de investigarea fraudelor în sectorul financiar-bancar şi măsurile întreprinse pe dosarele în gestiune.

În acest context, Procurorul General a solicitat evaluarea urgentă şi complexă a aspectelor relevante, inclusiv a acţiunilor sau omisiunilor factorilor de decizie din cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice responsabile. În acţiunile respective urmează a fi antrenaţi mai mulţi procurori şi experţi, inclusiv cu experienţă de investigare a crimelor grave şi excepţionale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente