Elevii basarabeni instalează biblioteci stradale în parcurile din Bacău

little
Foto: Bibliotecă stradală în Bistrița-Năsăud PC: Little Free Library Bacău

Elevii basarabeni se fac remarcați în Bacău prin ideile interesante pe care le implementează. Echipa AVAN[t] își dorește să promoveze lectura prin intermediul proiectului „Little Free Library”.

Echipa AVAN[t] din Bacău implementează, în perioada 9 aprilie – 9 iulie 2015, la Bacău, proiectul „Little Free Library Bacău”, care are ca scop promovarea accesului oamenilor la cultură în mod gratuit, prin intermediul cărților.

Inițiativa a pornit de la dorința de a aduce cărțile cât mai aproape de tineri, de aici și ambiția de a construi și de a instala cât mai multe biblioteci stradale prin parcurile şi stațiile de autobuz din orașul Bacău. Prin aceasta, tinerii sunt încurajați să maximizeze timpul petrecut în aer liber prin intermediul bibliotecii stradale, care le va facilita accesul la o lume a cunoașterii.

„Atunci când un tânăr așteaptă autobuzul într-o stație, acesta poate profita de orice carte aflată în bibliotecă și o poate citi, ba chiar o poate împrumuta sau dacă dorește să susțină această inițiativă, să dăruiască o carte din biblioteca personală. Ne dorim ca, prin intermediul acestui proiect, să contribuim la promovarea lecturii în rândul tinerilor din Bacău, să creștem gradul de implicare a acestora în sustenabilitatea proiectului”, a afirmat Dumitru Godina, manager de proiect.

Bibliotecile stradale vor fi amplasate pe raza municipiul Bacău în locuri aglomerate, precum parcurile Cancicov, Trandafirilor Catedralei și Piața Tricolorului.

Detalii despre proiect puteți vedea și pe pagina de Facebook.

little 2

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente