Soluțiile propuse agricultorilor din Moldova de către Președintele Parlamentului

fermieri
Foto: Fermieri din Republica Moldova PC: www.trm.md

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a propus mai multe soluții pentru îmbunătăţirea activităţii fermierilor din ţară.

Printre soluțiile propuse se numără: anularea impozitului pe profit, crearea unui mecanism de creditare în condiţii avantajoase pentru agricultori, dar şi oferirea posibilităţii de a importa produse petroliere.

„În cel puţin timp de jumătate de an, aşa numitele negocieri pe care le-am avut cu factorii de decizie, dumneavoastră sunteţi primul care aţi venit cu nişte propuneri concrete şi aplicate în timp restrâns. Acest lucru este apreciabil”, a spus preşedintele UniAgroProtect, Alexandru Slusari.

Săptămâna trecută, un litru de motorină a ajuns să coste, în medie, 14 lei şi 70 de bani. Agricultorii se plâng că s-au pomenit în impas după ce stocurile de carburanţi au fost epuizate. Ei au spus că dacă autorităţile nu le vor soluţiona problemele, săptămâna viitoare ei vor organiza proteste.

Marți, 19 mai, fermierii s-au întâlnit cu premierul Chiril Gaburici. Şeful executivului le-a dat asigurări că la următoarea ședință a Cabinetului de miniştri va fi examinat proiectul de hotărâre privind banii care nu au fost achitaţi din fondul de subvenționare din 2014, astfel încât, în cel mai scurt timp, fermierii să-i poată primi.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente