Alegeri Moldova – platforma care permite partidelor să cumpere voturile cetățenilor

alegerimoldova
Foto: Alegeri Moldova

În Moldova a apărut o platformă care promite să facă legătura între partidele care vor să cumpere voturi și cetățenii care vor să-și vândă voturile.

În descrierea platformei se spune că cei care stau în spate sunt un grup de persoane din domeniul IT, care sunt apolitice și care vor să facă legătura între cei care au bani și cei care au nevoie de bani. Rezultatul e doar în alegeri.

Creatorii propun ca partidele sau candidații independenți să plătească pentru voturi în avans, iar alegătorii vor trebui să trimită fotografia cu Votat în ziua alegerilor.

Tranzacțiile se fac în bitcoini.

De exemplu, 1% din voturile din Chișinău s-ar vinde cu 20.000 de dolari, iar în Bălți cu 2.500 de dolari. Creatorii spun că, în regiunile mici, se poate de câștigat, în general, pe bani foarte puțini. Prețurile nu sunt constante, ele sunt influențate în dependență de câte persoane se înscriu.

 

Alegeri Moldova
Alegeri Moldova

Persoanele interesate să-și vândă votul completează un formular, iar concurenții electorali interesați să cumpere votul, de asemenea, completează un alt formular, iar creatorii platformei fac legătura dintre aceștia doi.

Pe platformă deja s-au înscris 106 de doritori să-și vândă votul. Potrivit imaginii de pe site, un vot ar costa în jur de 50 de lei.

Grupul oamenilor din IT spune că ei sunt apolitici și, în general, nu contează dacă se adresează comuniști, democrați, socialiști, liberali sau candidați independenți.

De asemenea, creatorii spun: „Alegerile din Moldova sunt fără alegeri. Un teatru al absurdului care încearcă să mintă un grup de observatori internaționali. Iar Alegeri Moldova permite oricui să facă bani pe seama oligarhilor”.

Platforma o puteți găsi aici: Alegeri Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente