Alegeri Locale: Blocul Electoral condus de Iurie Leancă s-a lansat în campania electorală pentru Chișinău

11054448_910295232324526_2745559060187579872_n
Foto: PC: PPE.md

Un primar onest și ambițios, o echipă profesionistă de consilieri și un oraș modern – asta vrea să ofere Chișinăului Blocul Electoral „PPEM-Iurie Leancă”, în alegerile locale din iunie.

Blocul și-a prezentat astăzi sloganul și candidații la funcția de consilier în Chișinău și cea de primar în suburbii, subliniind că până la scrutin în oraș vor fi instalate cuburi electorale, unde reprezentanții PPEM se vor întâlni cu oamenii pentru a-i asculta. Astfel, blocul renunță la spoturi și la bannere, dorind să fie mai aproape de cetățeni.

„Pornim în campania electorală pentru Chișinău cu dorința de a le arăta oamenilor că nu e totul pierdut, că derapajul Moldovei nu e definitiv, că revenirea pe calea europeană trebuie să se producă începând de aici, din Chișinău”, a spus liderul blocului, Iurie Leancă. El a subliniat că lista de consilieri este formată din oameni curați, care nu au fost implicați în scandaluri de corupție, cu performanțe în domeniile în care au activat, care vin să sprijine modernizarea Chișinăului.

La rândul său, Oazu Nantoi, candidatul PPEM la funcția de Primar al capitalei a precizat: „Am renunţat la statutul confortabil de analist politic, pentru că nu mai vreau să analizez minciuna, corupția şi aroganța celora care ne mint în campanii electorale, iar pe urmă ne tratează cu dispreţ. Sunt mândru că fac parte dintr-o echipă onestă, frumoasă şi competentă”.

Mai mulți candidați PPEM au spus azi, la evenimentul de lansare a campaniei electorale pentru Chișinău, ce vor face după ce vor câștiga mandatul de consilier.

Ion Ştefăniţă, director al Agenției de inspectare și restaurare a monumentelor: „Chişinăul are nevoie de un plan urbanistic general, care, odată elaborat, să fie implementat. În cei patru ani de mandat, ne propunem să realizăm primul obiectiv – Planul urbanistic zonal stabilit, fondul municipal de restaurare şi reabilitare a centrului istoric, funcționarii trebuie să fie în slujba chişinăuienilor”.

Ala Nemerenco, directoare a Clinicii universitare de asistență medicală: „Echipa vine cu un concept nou, un model de oraş sănătos, acest model este cunoscut în toată lumea. Acest model vine să poziţioneze starea de bine a cetăţeanului, starea de bine atât spirituală, cât şi fizică prin politici, dar şi strategii”.

Veaceslav Bulat, director executiv la Institutul de dezvoltare urbană:„Reorganizarea instituțională este prioritatea noastră de baza, să avem la Chișinău o structură precum este la Praga, Tallinn sau Riga”.

Blocul Electoral „PPEM-Iurie Leancă” are 36 de persoane pe lista de consilieri în CMC.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente