(video) Talent la cub: Trei tineri muzicieni au încântat publicul din Centrul Capitalei

2015-05-19 15
Foto: PC: #diez

Alexandru Bădița, Alexandru Râbațchi și Alexandru Bobu sunt cei trei crai de la Colegiul „Ștefan Neagă”, care au ieșit în ziua însorită de marți, 19 mai, să încânte chișinăuienii cu muzică live în centrul orașului.

Tinerii au relatat pentru #diez ce i-a motivat să cânte în Centrul Chișinăului: „Pentru prima dată am ieșit să cântăm în stradă anul trecut, într-o altă componență. Am ieșit să cântăm astăzi aici, deoarece e o sursă de bani, dar și pentru faptul că este ceva frumos, urmând exemplul altor țări mai dezvoltate. În țări precum Italia, Franța, America poți întâlni deseori în strada tineri care să cânte ca și noi, care își doresc să facă ziua mai specială: ai ieșit, spre exemplu, dimineața la plimbare, soarele răsare și muzica cântă. Interpretăm muzică de diverse stiluri: jazz, populară, alteori blues”.

Inițiativa tinerilor de a-și scoate instrumentele în public este binevenită, întrucât, precum afirmă băieții: „Chișinăului îi lipsesc prezentări muzicale de acest fel. Din păcate, mulți se rușinează să iasă în stradă, cum ne-a fost și nouă la început. Este un fenomen rar întâlnit la noi în societate”.

„Astăzi este prima zi din acest an când am ieșit să cântăm. Anul trecut, spre exemplu, observasem oameni care ne admirau și veneau zi de zi să ne asculte. Este o bucurie pentru noi – să știi că roadele muncii tale sunt apreciate de către cineva.”

#diez vă îndeamnă să mergeți la o plimbare în Centrul orașului, pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt și să îi zăriți pe cei trei Alexandri, pe latura de lângă Mc’Donalds.

Iată câteva dintre interpretările lor, ce au atras cu siguranță atenția trecătorilor și au adunat public în jurul lor:

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente