Locuitorii a cinci sate din Străşeni vor avea drumuri mai bune

b5eb64b92ec2bc303a0ab3ae5d25b105_XL
Foto: Fotografie simbol PC: expert-grup.org

Vor beneficia de drumuri mai bune. După ce au aşteptat mai mult de zece ani, locuitorii a cinci sate din raionul Străşeni vor avea un drum nou, reconstruit din resursele Fondului Rutier.

Lucrările sunt deja în toi, iar şantierul a fost inspectat luni de către ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, relatează TRM.

Gropi, nervi întinşi la maxim şi maşini stricate. Cu un an în urmă, drumul ce leagă localităţile Voinova, Chirianca, Zubrești, Recea şi Ghelauza din raionul Străşeni le dădea mari bătăi de cap localnicilor. Acum lucrările de reabilitare a traseului sunt în toi.

Pentru reconstrucţia tronsonului Voinova – Străşeni, anul trecut au fost alocate din Fondul Rutier 23 de milioane de lei. Anul acesta, printr-o hotărâre de Guvern, suma a fost suplimentată cu încă 35 de milioane, astfel încât oamenii să poată beneficia de un drum calitativ şi sigur în localităţile lor. „În primul rând, au început lucrările în localităţi. Pe final, vom repara drumul şi între localităţi. Anul acesta ne vom strădui să finalizăm tot proiectul, dar e posibil ca lucrările să se prelungească şi anul viitor”, afirmă ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari.

Costul total al proiectului Străşeni – Voinova este de 92 de milioane de lei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente