Cu ce impresii au rămas bloggerii care au Descoperit Moldova: „Îmi plac moldovenii, limba lor este dulce și melodioasă”

11149380_832738973486817_2900200796007218019_n
Foto: Bloggerii din cadrul proiectului Descoperă Moldova

Iată că a luat sfârșit peripeția bloggerilor străini care au venit să participe la proiectul Descoperă Moldova.

Timp de 6 zile aceștia au cutreierat meleagurile basarabene în lung și-n lat, pentru a vedea ceea cu ce se mândresc moldovenii. Astfel, în prima zi, aceștia au vizitat Cricova, care i-a uimit prin luxul și grandoarea sa. Apoi au urmat alte vinării destul de cunoscute atât în țară, cât și peste hotare, precum Et Cetera, Mimi, Purcari, Château Vartely și Poiana. Ultima destinație a fost Orheiul Vechi, unde aceștia au pregătit bucate tradiționale moldovenești cu propriile mâini.

Pentru a face totalurile și a vedea ce le-a plăcut și ce nu le-a plăcut străinilor veniți în Moldova, i-am întrebat care sunt impresiile lor, în urma călătoriei în țara noastră.

 

Sinziana Maria Iacob

Cel mai mult m-a impresionat orașul subteran Cricova, atmosfera și ospitalitatea celor din Butuceni și fetele extrem de frumoase și cochete. Dar nu mi-a plăcut faptul că am stat prea puțin! Am plecat din Moldova doar cu câțiva magneți și bomboane Bucuria. Pentru a vedea impresiile Sinzianei despre Moldova, intră pe blogul ei.

 

y

Victor Arsene

Sincer să fiu, mi-au plăcut prea multe lucruri, începând de la peisaje, mâncare, vin, stil de viață, până la gândirea și relațiile oamenilor din Moldova. Am avut momentul de liniște de care am putut să mă bucur și unde am putut să îmi așez niște gânduri și să îmi răspund la niște întrebări. De altfel, mă bucur că am fost la Orheiul Vechi. Mi-a părut rău, mai bine zis așa, că nu am putut să vizitez Chișinăul precum îmi place mie să vizitez un oraș. De asta mi-am și promis că o să mă reîntorc în Chișinău cât mai curând, dacă nu la sfârșitul lui mai, cu siguranță undeva prin vară.

 

Andrei Zdetoveţchi

Am descoperit prea puțin din Moldova, abia i-am zgâriat coaja!
Dar, din ce am apucat să vedem, am să sar peste lucrurile evidente pe care le spune toată lumea, adică vinul și femeile, și am să zic că m-a impresionat mult Orheiul Vechi. Mi-au plăcut casele de acolo, atmosfera rurală, locul unde este amplasat și felul în care este conservat. La capitolul opus, nu mi-au plăcut drumurile. Nu prea m-au lăsat să dorm, m-au zdruncinat rău de tot.

 

dCristian Șuțu

De vă întrebați cumva dacă am făcut și altceva în #DescoperăMoldova în afară de băut vin, răspunsul este da. Am cunoscut niște oameni extraordinari și am văzut câteva locuri în care m-aș duce mâine în vacanță. Spre exemplu, la Orheiul Vechi, pensiunea Butuceni. Magică așezare. Unul dintre cele mai frumoase locuri pe care le-am văzut în Europa. Aș fi vrut să stau mai mult. Să miros și să gust mai mult vinurile. Să întâlnesc mai mulți oameni. Dar asta se va rezolva, sper, în curând. Mă gândesc foarte serios să revin la Chișinău, cu câteva dintre evenimentele pe care le organizez în mod tradițional cu Foto Union. Mai multe detalii pe blog.

 

Vlad Ilaş

Cel mai mult mi-a plăcut la Butuceni, la Orheiul Vechi, anume faptul că am făcut plăcinte, sarmale; că au venit muzicanții și ne-au cântat și am dansat, apoi am fost la foc de tabără. Am trecut vama fraudulos cu șase sticle de vin, una am cumpărat-o și altele cinci le-am primit cadou. Îmi place la voi, la sigur voi reveni.

 

hgPrince Erick

Mi-au plăcut foarte mult moldovenii. Sunt foarte deschiși și dornici să îți explice, să îți povestească mai multe și efectiv să împărtășească cu tine emoții pozitive. Am petrecut clipe frumoase pe meleagurile voastre. Din Moldova am plecat cu o pereche de ghete și o sticlă de vin.

 

Roxana Bursuc

Mi-au plăcut foarte mult moldovenii, limba este dulce și melodioasă, accentul e minunat; oamenii sunt muncitori și ambițioși. Ca și loc, am rămas impresionată de povestea de la Castelul Mimi și abia aștept să-l vizitez din nou în toamnă, atunci când va fi gata. Nu mi-a plăcut dezinteresul localnicilor vizavi de obiectivele din țara lor. Nu știu foarte multe despre locuri, bogății (bineînțeles, acest aspect poate fi simțit și-n alte țări). Am luat cu mine un creion verde pe care scrie Moldova, îmi cumpăr de oriunde merg/primesc de la prieteni care călătoresc.

Proiectul „Descoperă Moldova” a fost posibil de realizat datorită susținerii oferite de  USAID CEED II.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente