Un tânăr de 16 ani pe nume Thomas, care locuiește în localitatea românească Miercurea Ciuc, poate purta cu mândrie titlu de „un inventator genial”. Adolescentul a postat pe site-ul Instructables instrucțiuni pentru realizarea unui încărcător de telefon mobil de bicicletă, care funcționează cu energie eoliană și încarcă telefonul în timpul mersului pe două roți. Costurile producției unui astfel de încărcător este de doar 5 dolari, scriu cei de la TOTB.

Instrucţiunile de realizare a dispozitivului solicită cunoştinţe rudimentare, de bază, despre cum să lucrezi cu componente electronice şi sunt, totodată, foarte clare, aşa că, dacă aveţi uneltele prezentate de Thomas aici, îl puteţi face singuri. „Ies foarte des cu bicicleta la plimbare, în natură, în locuri unde nu este electricitate, iar telefonul meu se descărca în timpul curselor lungi. Aşa că am creat un încărcător de bicicletă pentru smartphone, care funcţionează pe energie eoliană”, explică băiatul.

El mai spune că, pe eBay, preţul unui astfel de dispozitiv, creat de producători, este de 112 dolari („verificaţi aici, dacă vreţi să vedeţi”, scrie Thomas); “Al meu nu luminează şi nu este atât de deştept, dar preţul de pe eBay este prea mare. Dispozitivul făcut de mine este din resturi şi părţi de circuite extrem de ieftine”. Tot ce vă trebuie pentru a-l face este răbdare. Mai multe detalii vă oferă chiar Thomas, aici.

stire-11-mai-inventie-2

stire-11-mai-inventie-6

stire-11-mai-inventie-4

stire-11-mai-inventie-5