De Ziua Europei, 3.000 de cărți vor fi distribuite gratis în Chișinău

landscape-1430502375-screen-shot-2015-05-01-at-14549-pm
Foto: PC: ELLE.com

Eveniment unic în Republica Moldova: mii de cărți pot fi luate gratuit acasă de trecătorii pietonalei din centrul Chișinăului, sâmbătă, 9 mai, de Ziua Europei. Startul se va da la ora 16:00.

Trei mii de titluri pot fi alese de către trecători și luate acasă, dar nu mai mult de un volum de fiecare. Inițiativa face parte din campania Unirea înseamnă: „Peste Prut (de altfel, ca în toată Europa), toată beletristica și cărțile de specialitate se găsesc în limba de studiu a elevilor, studenților și experților. Unirea înseamnă literatură în limba maternă. Acesta este motivul pentru care, de Ziua Europei, vom oferi o carte la alegere fiecărui locuitor al Capitalei care va ieși la o plimbare pe strada pietonală”, a declarat Anatol Ursu, reprezentantul Mișcării Civice Tinerii Moldovei.

 

unirea_carti

 

Tinerii își mai doresc ca cititul în spații publice să devină o obișnuință pentru locuitorii capitalei, așa cum este în Vest și îi îndeamnă pe toți să ia o chitară, o pătură, niște fructe sau chiar o carte pe care să o transmită altcuiva și să vină împreună pentru o seară liniștită și plină de lectură și cântece de la ora 16.00 până la apus pe strada pietonală Diordiță.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente