Rețeaua de hipermarketuri Kaufland s-ar putea extinde în Moldova

kaufland
Foto: PC: voceatransilvaniei.ro

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a avut o întrevedere cu Marco Hössl, director general al Companiei „Kaufland România”. Discuția s-a axat pe posibilitatea atragerii unor investiții în Chişinău, reprezentanții companiei exprimând intenția de a deschide unul sau mai multe magazine „Kaufland” în capitala Republicii Moldova.

Marco Hössl a menţionat că în urma acestei vizite la Chişinău urmează să facă o prezentare în faţa Comitetului de Directori al „Kaufland”, iar o decizie finală privind accesul pe piaţa din Republica Moldova va fi luată în lunile iunie – iulie a anului curent.

Primarul Dorin Chirtoacă l-a asigurat pe CEO-ul „Kaufland România” de suportul necesar în demersurile Companiei în deschiderea unor magazine la Chişinău.
De menţionat că la începutul acestui an, conducerea reţelei din Germania a lanţului de hipermarketuri „Kaufland” a fost preluată de românul Adrian Viman, care anterior a deţinut funcţia de director general al Companiei „Kaufland România”. Românul Viman lucrează deja de mai bine de 11 ani în cadrul Concernului „Schwarz”, proprietarul reţelelor de hipermarketuri „Kaufland” şi „Lidl”.

După cum s-a exprimat Dorin Chirtocă, în aceste circumstanţe cresc şansele ca „Kaufland” să ajungă şi în municipiul Chişinău.

Cu o reţea de 102 hipermarketuri cu preţuri mici în România şi unul dintre cei mai mari angajatori privaţi cu aproximativ 15.000 de salariaţi, „Kaufland România” face parte din reţeaua germană „Kaufland”. La nivel internaţional, lanţul de hipermarketuri „Kaufland” este prezent în şapte ţări europene, cu un total de 1.100 de magazine, între care peste 700 în Germania.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente