(foto) „Floarea Solară” a fost instalată pe pavilionul Moldovei de la World Expo

1508565_10153304968871340_7548067814111992750_n
Foto: PC: Facebook/ Pavel Braila

Pavilionul Republicii Moldova pentru Expoziția Mondială de la Milano este construit integral, iar acum au loc lucrări de finisare a interiorului și elementelor adiționale.

În această săptămână, artistul vizual Pavel Brăilă a instalat unul din elementele distinctive ale Pavilionului moldovenesc – Floarea solară. Aceasta este rezultatul colaborării dintre artist moldovean și arhitecții studioului Gorgona.

Floarea solară reprezintă o instalație exterioară, în afara Pavilionului de sticlă, deasupra căruia este agățat un cub triplu de oglinzi care se afla în permanentă mișcare (se rotește) și este iluminat de oglinzi, aflate în colțurile acoperișului. Oglinzile reprezintă un sistem care urmărește, pe parcursul întregii zile, mișcarea soarelui și reflectă razele solare spre cubul de deasupra pavilionului. Astfel, toată suprafața pavilionului, atât în interior, cât și pe exterior va fi scăldată de o „ploaie” solară, acest efect magic păstrându-se pe durata întregii zile.

1484698_919369161437715_3404160493779788453_n

Transparenţa pavilionului de sticlă va permite reflectarea şi refractarea razelor solare pe toată suprafaţa acestuia. Efectul va fi vizibil de departe în așa fel, încât reflecțiile solare vor juca pe suprafețele din jur (clădirile, terasele, străzile pietonale, pavilioanele vecine), iar toți vizitatorii din împrejurimi vor fi tentați să viziteze pavilionul Moldovei.

Transparența clădirii și efectul solar miraculos, obținut GRATUIT de la cea mai mare sursă de energie de pe planetă, transmite publicului ideea de accesibilitate, sinceritate și franchețe. Reflecțiile solare pe toată suprafața spațiului nu doar vor crea o imagine spectaculoasă, dar și vor călăuzi către o schimbare de mentalitate: e timpul să regândim modul în care utilizăm energia convențională și să ne concentrăm pe energia pură.

World Expo este cea mai importantă expoziție universală mondială – inaugurată în 1851, vine să celebreze succese din diverse domenii, inclusiv tehnologii, inovații, arhitectură și artă. Drept exemplu, în 1889, la ediția din Paris a World Expo, a avut loc instaurarea turnului Eiffel. World Expo 2015 va avea loc la Milano, în perioada mai – decembrie. Această ediție va fi desfășurată sub moto-ul: „Feeding the Planet. Energy for life” și va atrage, conform pronosticurilor, un flux de circa 20 mln de vizitatori din toată lumea.

Următoarea Expoziție Mondială se va desfășura în 2020 la Dubai.

 

PC: Facebook/ Pavel Braila
PC: Facebook/Pavel Braila
PC: Facebook/ Pavel Braila
PC: Facebook/Pavel Braila
PC: Facebook/ Pavel Braila
PC: Facebook/Pavel Braila
PC: Facebook/ Pavel Braila
PC: Facebook/Pavel Braila
PC: Facebook/ Pavel Braila
PC: Facebook/Pavel Braila
PC: Facebook/ Pavel Braila
PC: Facebook/ Pavel Braila
PC: Facebook/ Pavel Braila
PC: Facebook/Pavel Braila
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente