Un nou studiu al cercetătorilor universității din Westminster a demonstrat faptul că bărbații aleg femeile mai voluptoase, mai ales cu sânii mari, în cazul în care sunt flămânzi.

Cercetătorul Viren Swami a realizat un experiment deopotrivă interesant și ciudat. Acesta a rugat cei 266 de bărbați din cadrul testului să aprecieze pozele diferitor femei, bazându-se pe criteriul atractivității.

Spre final, cercetătorul a concluzionat că bărbații care erau flămânzi au apreciat cu note mai mari doamnele corpolente și anume cu sâni mari.

Situația e similară și în cazul femeilor. Astfel, cele care simțeau nevoia de a mânca au optat în favoarea bărbaților mai masivi din punct de vedere al construcției corpului.

Astfel, s-a demonstrat că senzația de foame, resimțită de o anumită persoană, poate schimba în mod radical dorințele sale în materie de sexualitate a unui anumit partener.

„În cazul în care participanții cercetării nu au mâncat timp de șase ore, a putut fi conturată o evidentă modificare a gusturilor sale sexuale”, afirmă omul de știință. Cu toate acestea, după ce foamea a fost potolită, gusturile intervievaților au revenit la normal.

Comportamentele participanților au fost explicate printr-un simplu fapt științific. Persoanele flămânde involuntar caută un partener mai dolofan, deoarece acesta creează certitudinea că ulterior, primii vor fi hrăniți.