(video) Incident la Criuleni. Doi tineri au căzut într-o fântână

fintana
Foto: PC: Captură video

În după-amiaza zilei de ieri, 2 aprilie, salvatorii au fost alertați în satul Hîrtopul Mare, raionul Criuleni. Cei care au sunat la 901 au informat că într-o fântână publică din localitate a căzut o persoană.

Prima echipă de salvare a intervenit la fața locului la ora 14:23 minute. S-a stabilit că în fântâna cu o adâncime de 25 metri sunt în pericol două persoane. Imediat în teren a fost solicitată o a doua echipă de salvare și un echipaj SMURD. Operațiunea de salvare a durat 35 de minute. O femeie de 28 de ani și un bărbat de 26 de ani au fost salvați și scoși la suprafață.

Acțiunea a fost dificilă, având în vedere adâncimea fântânii și starea sinistraților. Celor două persoane li s-a acordat primul ajutor calificat de către paramedicii SMURD. Femeia a fost, ulterior, transportată la spital, iar bărbatul nu a avut nevoie de îngrijiri medicale suplimentare. După încheierea operațiunii de salvare, organele de drept urmau să cerceteze toate circumstanțele acestui caz.

Solicitată de IPN, asistenta socială din localitate, Mariana Castraveţ, a declarat că tânăra este mama a doi copii, unul de 7 ani din prima căsnicie şi altul de 3 luni pe care îl are cu actualul concubin. Familia se află la evidenţa asistenţei sociale.

Potrivit sătenilor, femeia s-ar fi aflat în stare de ebrietate şi s-a aruncat în fântână, aceasta nefiind prima tentativă. Acum câţiva ani, ea s-a mai aruncat în fântână, fiind atunci salvată de către un vecin care a reuşit să o scoată.

Potrivit datelor statistice ale Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, de la începutul anului curent, doar în raza municipiului Chișinău, cinci persoane căzute în fântâni au fost salvate de către echipele de pompieri și salvatori.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente